vimperk

Správa domů snížila zálohy

Městská správa domů snížila svým nájemníkům zálohy na služby a energie

 

Městská správa domů s.r.o. jako správce městských bytů v současné době snížila nájemcům bytů zálohy na služby. Reaguje tak na výsledek vyúčtování služeb spojených s užíváním bytů za rok 2014.

 

„Stanovení zálohy na služby reaguje na vyúčtování služeb za rok 2014 a vysoké přeplatky v částkách nad 7-8 tis. korun. Důležitý je také vývoj klimatických podmínek od ledna 2015 do května 2015. Zálohy snižujeme na základě znění Zákona 67/2013 Sb. §4, kdy poskytovatel služeb má právo změnit v průběhu roku měsíční zálohu,“ uvádí Daniel Kaifer, jednatel společnosti Městská správa domů s.r.o. s tím, že zálohy jsou stanoveny jako měsíční podíl z předpokládaných ročních nákladů na služby z uplynulého roku.

„Zálohy jsou optimálně upraveny od června do prosince jednou dvanáctinou předpokládaných nákladů a zálohy od ledna do května jsou vybrány v původní neupravené výši,“ doplňuje Daniel Kaifer. V případě, že klimatické podmínky v druhé polovině roku 2015 budou odlišné od teplotního průměru, tzn., že bude výrazně chladněji, než je v této části roku zvykem a bude tak třeba více topit,  MěSD s.r.o. adekvátně zareaguje zpětnou úpravou záloh u každého nájemce. To se týká i spotřeby teplé a studené vody.

„Spotřebu vody v bytech lze díky instalaci radiových vodoměrů odečítat zhruba jednou za měsíc. To dovoluje pružně reagovat na případné změny,“ vysvětluje Daniel Kaifer. Spotřebu studené a teplé vody může každý nájemce bytu sledovat na svém vlastním bytovém vodoměru, v případě výrazné změny spotřeby je možné reagovat úpravou záloh.  

-tz-