Čkyně poprvé na jaře padla doma

Čkyně: Ve 24. kole Chance krajského přeboru hostili hráči ze Čkyně veselskou Lokomotivu. Té se jako první na jaře podařilo domácí čkyňskou tvrz vyloupit.

Začátek prvního poločasu přinesl nejel řadu nepřesností, ale i pohledných akcí a slibných šancí na obou stranách, jednu z nich dokázal proměnit nestárnoucí Sokolt a tak šli hosté do kabin s lepší výchozí pozicí pro druhou půli.

Do ní vlétli domácí jako uragán. Hned po minutě hry vyslal Král do brejku domácího Friše, kterého fauloval brankář Plachý, následovala penalta a čkyňský exekutor pokutových kopů Petr Vondrášek se nemýlil a skóre bylo vyrovnáno. To domácí nakoplo a bylo jich plné hřiště, ale po tutových šancích Friše, Kuneše, Michala Šípa a opět Friše, se skóre neměnilo tak hosté trestali.

Po ojedinělé akci hostů šel sám na Kaince Maruška, ten se podíval, kde brankář stojí a povedeným lobem se nemýlil. Hosté šli tak podruhé v zápase do trháku. O necelých 10 minut později se trefil hlavou po rohu Škrábek a bylo rozhodnuto o tom, že za stavu 1:3 si odvezou všechny body hosté.

SK Čkyně – Lokomotiva Veselí n/Luž. 1:3 (0:1)
Branky: 46. (pen.) P. Vondrášek – 17. Sokolt, 71. Maruška, 79. Škrábek.
Rozhodčí: Jarolím – Vrchota, Tupý.
ŽK: 3:2 (Sváta, Mich. Šíp, Valta – Plachý, Sokolt).
Diváků: 100.

Čkyně: Josef Kainc – Turek, Sváta, Kvapil (75. Chalupa), J. Vondrášek – Král, Michal Šíp, P. Vondrášek, Valta (79. Schwarz) – Friš, Kuneš. Trenéři Michal Uhlík a Václav Turek st.

Veselí: Plachý – Pösinger, Vančata, Kodad, Karták – Škrábek (82. Pícha), Petr, Maruška, Fichtner (87. Lutovský) – Sokolt, Klestil (61. Nuhlíček). Trenér Roman Lukáč.

Patrik Krull