Vánoční provoz na Zadově

 

Vánoční provoz na Zadově

 

 

       Zimní sezóna na Šumavě se pomalu rozbíhá, máme za sebou první dva víkendy úspěšného provozu a je před námi nejnáročnější období zimní sezóny – vánoční prázdniny. Areál Zadov je na „lyžařský“ konec roku připraven.

 

       „Pokles teplot v tomto týdnu nám dovolil opět uvést do provozu zasněžovací systém a vylepšit tak stav sjezdovek zejména v areálu Kobyla. V tuto chvíli intenzivně dosněžujeme sjezdovku U můstků tak, aby byla připravena k uvedení do provozu o víkendu nebo na začátku „prázdninového“ týdne.“ řekl nám den před Štědrým dnem ředitel areálu Zadov Ing. Luděk Sáska.

 

       Co se týká informace o provozu lanovek a vleků v době vánočních prázdnin tak je informace pro všechny, kteří k nám chtějí zavítat v podstatě stejná jako každé vánoce … Omezení provozu pouze na Štědrý den, kdy bude provoz pouze 8:30-13:00 hodin, jinak všechny ostatní dny od soboty 25.12. až do neděle 2.1. budou všechna přepravní zařízení v provozu DENNĚ 8:30-16:00 a také večerní lyžování od 18 do 21 hodin.

 

       „Zatím zůstává v provozu pouze lanová dráha Zadov-Kobyla a malý vlek Tatrapoma, od 25.12. bude v provozu i lyžařský vlek U Horejšů. Spuštění dalších zařízení, ať už lanové dráhy Churáňov nebo areálu Nové Hutě je závislé na přírodním sněhu. takže o vývoji stavu těchto sjezdovek Vás budeme průběžně informovat. Předpověď počasí je v tuto chvíli trochu nejistá, na období od 27.12. se různé modely dost liší takže budeme vidět co nám příroda dovolí.“ dodal Sáska.

 

       Pro tradiční štědrodenní návštěvníky mají na Zadově samozřejmě připraven vánoční dárek … a to štědrodenní slevu. Na Štědrý den, bude speciální jízdné a to pro Dospělé za 300 Kč, Mládež 200 Kč a Děti do 6 let za 50 Kč. Provoz dalších služeb bude přizpůsoben provozní době přepravních zařízení. Půjčovna a občerstvení v areálu Kobyla budou v provozu ve stejných časech jako lanovky a vleky.

 

       Provoz lyžařské školy, který je denně 8:30-16 h., bude částečně upraven pouze na Štědrý den a na Nový rok (1.1.), kdy bude zavřeno a ještě 25.12. bude od 15 hodin otevřena kancelář v areálu Kobyla pouze pro příjem přihlášek, a plný každodenní provoz začíná od neděle 26.12.

 

       Co se týká upravenosti běžeckých stop, tak ta zatím díky teplému počasí nebo absenci přírodního sněhu neproběhla, lyžuje se v úseku Zadov-Pláně, ale povrch je zledovatělý a téměř bez upravené stopy. Pokud se počasí změní a připadne nový sníh okamžitě vyrazíme s technikou na úpravu.

 

       Aktuální informace najdou zájemci tradičně na www.lazadov.cz případně doplněné o videa i na sociálních sítích…

 

 

Přejeme všem krásné a klidné prožití Štědrého dne a vánočních svátků a těšíme se na setkání na sjezdovce nebo v bílé stopě.

 

 

 

Pár ilustračních snímků z areálu Kobyla 22.12.2021 

image-20211222-0730

image-20211222-1100

image-20211222-1030

Luděk Sáska

 


 

{jcomments off}