Exkurze ve Stavoplastu

 

Exkurze ve Stavoplastu KL spol. s r.o. Stachy

 

 

       Dne 15. 10. 2021 absolvovali žáci učebního oboru Strojník silničních a stavebních strojů návštěvu stavební firmy Stavoplast KL spol. s r.o.. Tato společnost se v rámci své činnosti zabývá prodejem a opravami rypadel značky MenziMuck a je v současnosti generálním zástupcem této značky v naší republice. Byla jednou z firem, od které naše škola získala podporu pro vytvoření nového učebního oboru.

 

       Žáci zhlédli rypadlo MenziMuck A91, na kterém právě probíhaly práce spojené s generální opravou, na tomto stroji se zároveň mohli detailně seznámit s jednotlivými částmi stroje a získat tak ucelenou představu o možnostech pracovního nasazení rypadla v praxi.

 

       Součástí naší návštěvy bylo předvedení rypadla MenziMuck A81, při kterém mohli žáci zhlédnout způsob pohybu stroje, jeho schopnosti práce ve svahu a systém celkového ovládání včetně kontroly. V závěru nás zástupce firmy seznámil s obrovskou škálou adaptérů, které lze aplikovat na rypadla a zvýšit tak možnosti využití a to nejen ve stavebnictví.

 

      Chtěl bych tímto poděkovat zástupci firmy Stavoplast KL spol. s r.o. panu Potužákovi za předvedení stroje a za velké množství zajímavých informací pro naše žáky.

 

Učitel OV Ing. Václav Kursa

  {gallery}Jitka/rok2021/listopad/exkurze{/gallery}

 



{jcomments off}