Mladí zdravotníci

krizlogo

 

Mladí zdravotníci Červeného kříže pracují a vzdělávají se již sedmým rokem

 

 

       Zájmové vzdělávání Mladý zdravotník při Oblastním spolku ČČK Prachatice funguje od září 2014. Tento školní rok se jej účastní 16 dětí, které docházejí každé úterý od 17h do našich prostor v budově polikliniky. Součástí není jen první pomoc, ale také didaktické hry, různá témata z oblasti zdravovědy či humanitární pomoci, exkurze ke složkám IZS. O letních prázdninách jsme si užili příměstský i pobytový tábor, či exkurzi k Vodní záchranné službě. V průběhu roku podnikáme třeba maskovací workshopy, příměstské tábory nebo výlety.

 

       O podzimních prázdninách jsme vyrazili do datacentra Wedos v Hluboké nad Vltavou. V bývalém krytu civilní obrany jsme si mohli zevrubně prohlédnout, na čem ty internety vlastně běží a že za naším kliknutím stojí spousta techniky. Odměnou za vzorné chování byly mladým zdravotníkům zákusky z místní kavárny.

 

       V letošním roce jste naše mladé zdravotníky také potkali během sbírek Světluška a Den proti rakovině, na Světovém dni první pomoci nebo branném závodě pořádaném Městskou policií.

 

       I nadále s podporou Jihočeského kraje, Nadace ČEZ a ČEPS, MAS Šumavsko a MŠMT pokračujeme, čeká nás exkurze na stanici Horské služby v Nové peci a na Zadově, a pořídili jsme si i nové výukové pomůcky – tlakoměry, oxymetr, model srdce nebo magnetický model lidského těla. Zároveň už chystáme program na pololetní a jarní prázdniny. Každý se k nám může přidat

 

Text: Zuzana Pelikánová
Foto: Zuzana Pelikánová, Petra Půbalová 

  {gallery}Jitka/rok2021/listopad/zdravo{/gallery}

 


{jcomments off}