Druhé místo pro strakonický pivovar

 

 

Strakonický pivovar skončil druhý v celorepublikové soutěži pivařů  

 

 

 

       Výborného výsledku dosáhl Měšťanský pivovar Dudák Strakonice v celostátní soutěži, kterou organizuje Sdružení přátel piva. V jediné celorepublikové anketě, kde o vítězích rozhodují samotní spotřebitelé, obsadil stříbrnou příčku v prestižní kategorii „Pivovar roku“, která celistvě hodnotí činnost celého podniku. „Výborná zpráva, která nás těší o to více, v jak těžké době přichází. Důležité je pro nás především to, že nás ohodnotili samotní pivaři,“ uvedl ředitel pivovaru Dušan Krankus.

 

 pivovarlogo

       V anketní části hlasovalo 756 členů spolku, pro různých 338 značek piva. Pivní sněm následně nominuje deset pivovarů, o kterých teprve hlasuje členská základna v rámci celé ČR. Podle hlavního organizátora soutěže Tomáše Erlicha si hlasující nejvíce pochvalovali kvalitu strakonických piv a také ocenili tradiční výrobu. „Vážíme si fortelné práce vašich zaměstnanců a víme o přínosu ředitele Dušana Krankuse pro pivovar,“ shrnul Erlich s tím, že ocenění také směřuje všem strakonickým zastupitelům. „Město jistě vidí, že má smysl mít svůj pivovar. Škoda, že ve Spolku přátel piva není více Jihočechů. Možná je teď správný čas, se mezi nás přidat právě nyní,“ dodal.

 

 

       V soutěži zvítězil pivovar Únětice, který leží nedaleko Prahy. Anonymní degustace se konala stejně jako v minulých letech 30. září v neveřejných prostorách břevnovského klášterního pivovaru sv. Vojtěcha. Jediný pivovar v republice, který patří městu v této nejstarší novodobé pivovarské soutěži u nás bodoval v minulosti již několikrát, většinou s pivem Klostermann. Nikdy ale nezískal ocenění v té nejdůležitější kategorii „pivovar“. “Unikátní je náš systém hodnocení, který kombinuje anketní i degustační část, kdy piva s nejvyšším počtem získaných hlasů v rámci ankety, postupují do anonymní degustace, z které vyjde konečné pořadí na prvních místech. Historicky patří pivovar Dudák v naší soutěži k těm úspěšnějším, bohužel často končil těsně pod stupni vítězů. Ale například polotmavý speciál Klosterman se několikrát v naší soutěži umístil, naposledy v roce 2017 skončil třetí v kategorii polotmavých piv,“ uzavřel Erlich.

 

 

Pavel Pechoušek
Pracovník PR

 

pivovar 2 misto-page-001

 

{jcomments off}