Přestřelka ve Čkyni neměla vítěze

Čkyně: Problémy se sestavou měli domácí trenéři hlavně na postu brankáře, při dlouhodobém zranění Holfelda a stopce Josefa Kaince se musel mezi tři tyče postavit již po druhé v sezóně 54 letý předseda klubu Jaromír Kainc. Kromě toho chyběli bratři Provodové.

V důležitém záchranářském duelu, se oba týmy rozešly smírně, za stavu 1:3 to se Čkyní nevypadalo vůbec dobře, ale domácí to nevzdali a Vodňany tak mohly být ještě s bodem spokojeni.

Čkyně má ve zvyku doma začínat velice aktivně a to platilo i nyní. Hned po rozehrávce se do šance dostal po centru Krále Friš, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. O chvilku později – v 7. minutě zahrávali domácí standardní situaci, Martin Šíp poslal balon do vápna, kde ho hostující stoper odhlavičkoval na břevno, z následného rohového kopu se domácí radovali, Michal Šíp totiž mířil hlavou přesně – 1:0.

V 11. minutě přišla první příležitost hostů, Souhrada našel ze strandardky ve vápně Hajného a ten zakončil podobně jako Šíp na druhé straně a vyrovnal – 1:1. Ve 22. minutě se dýchalo hostům o něco lépe, když povedená střela Volmuta ze 30 metrů přistála v domácí brance – 1:2.

Třetí branka trošku zápas uklidnila a hrálo se spíš ve středu hřiště. Do půle stojí za zmíňku snad jen dobrá střela čerstvého třicátníka Petra Vondráška, který za vápnem pálil jen těsně nad Liškovu branku.

Do druhé půle chtěli domácí naskočit jako do té první ale plány jim ve 48. minutě drůbežáři překazili, střelu z dálky Kainc neudržel a Bače měl snadnou práci dorazit míč do prázdné brnaky – 1:3.

Hosté poté začli bránit v hojnějším počtu a to byla voda na mlýn pro domácí. V 51. minutě zahrozil z malého vápna Friš, Liška byl však proti. O pět minut později pálil velice dobře Martin Šíp, ale jeho střelu z 25 metrů Liška vytáhl na roh. Domácí se nebezpečně tlačili a zápas nevzdávali, jejich snažení přineslo odměnu v podobě střelené branky v 62. minutě, když u lajny vybojoval balon Petr Vondrášek, ten vyzval k centru Friše a v nelehké situaci naservíroval Michalu Šípovi, který se trefil po druhé v zápase – 2:3.

O dvě minuty později přišel pro Vodňany další šok, Turek vhodil dlouhý aut do vápna na střídajícího Kvapila, který prodloužil na Kuneše a ten z malého vápna nasadil jesličky bezmocnému Liškovi – 3:3.

V 67. minutě mohl hosty definitivně poslat do kolen dobře hrající Kvapil, ten ale ve skluzu netrefil branku tak, jak by měl. Ojedinělá akce hostů přišla v 69. minutě po faulu domácích zahrával Souhrada přímý kop z 20metrů, výborně trefený míč ale vystihl v pravém horní rohu Kainc a senzačně vyrazil.

Byl to domácí tým, který toužil po všech třech bodech více, ale nebylo jim přáno. V 76. minutě Petr Vondrášek z vápna mířil vedle, o 4 minuty později šel dokonce sám na Lišku, ale ten senzačně zasáhl. Po tomto zákroku se bohužel hostující brankář zranil a musel ho tak nahradit Jan Chalupský. Toho hned po minutě pobytu na hřišti prověřil Friš, když šel sám stejně jako Vondrášek. Chalupský s bravurou odvrátil pohromu pro hosty. Čkyně se neustále tlačila do koncovky, ale závěrečný tlak už nepřinesl žádný gólový efekt a tak se body do tabulky dělily.

Patrik Krull

SK Čkyně – FK Vodňany 3:3 (1:2)
Branky: 7. a 62. Michal Šíp, 64. Kuneš – 11. Hajný, 22. Volmut, 48. Bače.
Rozhodčí: Tupý – Vrchota, Šimšík.
ŽK: 1:3 (Valta – Hajný, Bače, Lukáš).
Diváků: 150

Čkyně: Jaromír Kainc – J. Vondrášek, Martin Šíp, Sváta, Turek – Valta (57. Kvapil), P. Vondrášek, Michal Šíp, Král – Friš, Kuneš. Trenéři Michal Uhlík, Václav Turek st.

Vodňany: Liška (81. Jan Chalupský) – Zlatohlávek, Kouba, Lukáš, Hajný – Vítovec (88. Štěch), Josef Chalupský, Souhrada, Bače – Volmut, T. Vokatý (61. Marchal). Trenér Dušan Benák.

{gallery}ckyne/2013/duben_2013/fotbal_Vodnany{/gallery}