Malování na asfalt 2020

 

 

 Malování na asfalt a opékání špekáčků 2020

 

 

 

       Vimpersko má za sebou rušné týdny. Uspořádali jsme Stezku odvahy, na městské akci Vimperáci si pomáhají jsme měli soutěž O nejlepší spekacky blogvimperskou buchtu 2020 a blešák. 1. září jsme byli svědky odlití zvonu do Kapličky na Brantlově dvoře a 2. 9. jsme zorganizovali tradiční oslavu nového školního roku. O tom všem jsme už přinesli nebo přineseme zprávy. Následující článek je o tom, jaké bylo letošní opékání špekáčků
a malování na asfalt.

 

 

Ještě ve tři hodiny poprchávalo a tak jsme měli trochu obavy, že to letos nevyjde.

 

 

       Ale ve čtyři už svítilo sluníčko a malíři – děti začínaly pod vedením Mirky Fridichové Kunešové a Lídy Stejskalové malovat. Někteří kreslili na papír, většina z nich na asfalt. Malířů se sešlo opravdu hodně, celkem 102. Letošní téma bylo Strašidla a navazovalo na Stezku odvahy. Přesto se malovalo všechno: traktory, sluníčka, tatínkové, maminky, jednorožci, zvířátka, nejvíc ale duhy a také ta strašidla.

 

 

       Porota ve složení Mirka Fridrichová Kunešová, Lída Stejskalová, Stanislav Hubáček a Bláža Strašilová měla opravdu těžkou úlohu. Jejím úkolem bylo vybrat pět nejlepších kreseb. Nakonec vybrali 6 obrázků – č. 27, 15, 24,20, 62a 63. Autoři a autorky nejlepších obrázků mohou napsat svá jména na Facebook Vimperska. Za odměnu dostali bublifuky, omalovánky a klíčenky.

 spekacky2020 square

 

       Protože byly obrázky pěkné opravdu úplně všechny, dostal každý malíř/malířka za své dílo špekáčka, hadí těsto, maršmelouna nebo jablíčko a také bonbóny. Nálada byla výborná, děti, rodiče, babičky, dědečkové, prostě všichni jsme opékali, tančili a bavili se. Společně jsme strávili opravdu pěkné odpoledne.

 

 

       Velice děkujeme manželům Hanžlovým – pekárna Hanžl, kteří nám sponzorsky napekli výborný chleba, za velice výhodnou cenu jsme dostali špekáčky od Řeznictví Rataj Zdíkov, Petruška Litvanová zadělala hadí těsto. Ceny darovalo Hračkářství Krteček a firma STARNET.

 

 

       Manželům Koubovým děkujeme za poskytnutou elektriku, Městskému kulturnímu středisku za zapůjčení techniky a hudby a Petru Moravcovi za montáž.

 

 

       Poděkování patří také všem, kdo nám pomáhali – Lída Stejskalová, Bláža Strašilová, Lukáš Blaschko, Jiří Vávra st. a Radek Spurný.

 

 

      Celé odpoledne zdokumentoval a nafotil Standa Hubáček.

 

 

 

Všem děkujeme a zase příště se na Vás těšíme.

 

 

vimpersko-logo-cmykzelenacerna

 

 

 

 

 

 

Vaše Vimpersko

Foto: Stanislav Hubáček

 

 {gallery}Jitka/rok2020/zari/burty{/gallery} 

{jcomments off}