Kanička vystřídá Kaničku

Zápas jara, zápas o všechno, zápas o bytí či nebytí v krajském přeboru. Toto utkání čeká v sobotu čkyňské fotbalisty. Na domácím hřišti se od 17 hodin utkají s celkem z Vodňan. To stejně jako Čkyně bojuje u dna tabulky o právo hrát i příští rok v krajském přeboru. Situace domácích fotbalistů se po minulém kole, kdy podlehla 3:0 Sedlici značně zkomplikovala.

„Do Sedlice jsme jeli neprohrát, což se nám nepodařilo a nemůžeme být spokojení. Co mě ale ještě více mrzí, je červená karta, kterou jsme dostali již v 15. minutě. Z osobnosti minulého kola Josefa Kaince se rázem stal smutný hrdina tohoto zápasu. Fauloval ve vápně domácího hráče, dostal červenou a musel pod sprchy. Do branky tak šel hráč z pole Zdeněk Sváta, penaltu nechytil a pak dostal ještě další dva góly. Jinak hra byla plná nepřesností z obou stran a myslím si, že jsme podali ještě dobrý a bojovný výkon. V příštím zápase máme doma Vodňany a musíme vyhrát,” uvedl po zápase v Sedlici trenér Michal Uhlík.

IMG 0275Vyloučení Josefa Kaince neznamenalo komplikaci jen pro zápas v Sedlici. Dostal stopku na další utkání, při dlouhodobém zranění Aleše Holfelda, tak museli čkyňští trenéři hledat ve svých řadách žolíka, který by klíčové utkání zvládl.

„Chytat bude Míra Kainc,” odhalil tajemství pro ckyne.eu trenér Uhlík. Pětapadesátiletý předseda, dlouholetý gólman a bývalý trenér klubu SK Čkyně se tak znovu objeví na hřišti, tentokrát ho čeká hodně těžký úkol – zkrotit střely útočníků, kteří jsou často i o více než 30 let mladší. Podaří se mu to?

(pp)