Český pohár v běhu na lyžích ve Vrchlabí

Český pohár v běhu na lyžích ve Vrchlabí

 

     Uplynulý víkend se rozběhl seriál Českého poháru v běhu na lyžích ve Vrchlabí. Pořadatelům se i přes nepřízeň počasí podařilo díky umělému zasněžování připravit velmi kvalitní tratě ( maximální délka okruhů 2,1km ), na kterých byly k vidění vynikající sportovní výkony. Mnozí členové reprezentace zvolili tento závod jako finální zkoušku před domácím světovým pohárem v Novém Městě na Moravě, který se bude konat již příští víkend. Vrchlabský příměstský areál je pro nás velkým vzorem a s lehkou závistí jsme pokukovali po technickém , ale i organizačním a logistickém zabezpečení celého areálu. Závodilo se jako již tradičně ve dvou závodních dnech. V sobotu byly na programu klasické sprinty, v neděli pak intervalové starty volným stylem.

 

     Z našeho klubu se na start postavilo celkem 12 závodníků a dosáhli krásných výsledků. Naši výstavní kategorií je kategorie staršího dorostu, kde jsme zaznamenali vítězství v obou disciplínách po oba dva závodní dny. Nejprve v sobotu v klasickém sprintu zvítězil v kvalifikaci a následně i ve finálové jízdě Šimon Pavlásek, na druhém místě potom dojel Mathias Vacek. Do desátého místa se ještě dokázali umístit sedmý Jan Řezník a devátý Josef Kadlec. Také v intervalovém závodě volně patřila tato kategorie našim nadějím. S velkým náskokem zvítězil Mathias Vacek, a po napínavém souboji o stříbro nakonec o necelou vteřinu skončil na třetím místě Šimon Pavlásek. Honza Řezník po výborném výkonu obsadil osmé místo. Body do soutěže družstev brali ještě 22. Josef Kadlec a 23. Antonín Honsa. Povedené závody absolvovali také mladší dorostenec Jarda Zahradník na 22. místě a mladší dorostenka Anežka Pavlásková ,která dokončila závod na 18. místě. V kategorii starších dorostenek předvedla velice pěkný výkon také Anežka Honsová na 16. místě.

 

     V hlavním závodě mužů a juniorů dlouho vedl náš Tomáš Kalivoda, který nakonec o dvě vteřinky podlehl domácímu Tomášovi Lukešovi. V téže kategorii skončil další šumavák Míra Rypl ( závodící za Duklu Liberec ) na pátém místě. Ten měl ale za sebou parádní závod v sobotu, kdy ovládl klasický sprint. Dvanáctý mezi juniory skončil Matěj Vachuta. Kompletní výsledky naleznete na www.sport-casomira.cz

 

Blahopřejeme všem závodníkům k předvedeným výkonům a přejeme hodně štěstí a úspěchů v dalších závodech. Zejména budeme držet palce Tomášovi Kalivodovi při jeho premiéře na závodech světového poháru v Novém Městě na Moravě. Vždyť tam také náš klub vypravuje na nedělní závod početný fanklub!

 

Zbyněk Pavlásek

trenér SG a Fischer Ski klubu Šumava Vimperk

 

Foto:Petr Vondraš  

  {gallery}vimperk/2020/zdenek_formanek_fotky/leden/ski_klub_vrchlabi/{/gallery}

{jcomments off}