Talent okresu 2019

 

 

 

Talent okresu 2019

 

 

 

 

 

 

       Ve středu 20. listopadu byli v sále MěKSu ohodnoceni žáci a žákyně, kteří prokázali v minulém školním roce mimořádné nadání v oblasti sportovní, umělecké, humanitní či přírodovědné. Tuto soutěž pořádá již 16. rokem město Vimperk ve spolupráci s městem Prachatice. Návrhy na ocenění mohou posílat základní, střední i základní umělecké školy z celého okresu Prachatice.

 

 

 

 

       V letošním roce bylo nominováno 53 jednotlivců a 17 kolektivů. Nejvíce byly na ocenění nominovány právě kolektivy žáků, ať už v oblasti sportovní či umělecké. Další početnou kategorií byla kategorie přírodovědná, v níž bylo do soutěže přihlášeno celkem 15 žáků a žákyň. Z každé kategorie šestičlenná porota, složená z ředitelů škol, DDM a zástupců odborů školství obou měst, vybrala ty, kteří se mohou pyšnit titulem Talent okresu 2019. Z vimperských škol obdrželi tento titul 4 chlapci, 4 dívky a 6 kolektivů ze Základní školy Vimperk, Smetanova, Všeobecného a sportovního gymnázia Vimperk a ZUŠ Vimperk.

 

 

 

 

       Před naplněným sálem, ve kterém seděli krom nominovaných žáků i jejich rodiče, učitelé a zástupci obou měst, vystoupili a odpoledne tak zpestřili žáci ZUŠ. Gratulujeme všem oceněným i nominovaným a děkujeme všem, kteří se na programu podíleli, jmenovitě pak ZUŠ Vimperk, MěKS Vimperk a spřátelenému odboru školství z Prachatic. V příštím roce se soutěž opět na rok přesouvá do Prachatic, aby se v roce 2021 vrátila zpátky k nám do Vimperka.

 

 

 

Adéla Jiříková
odbor školství, kultury a cestovního ruchu

{gallery}Jitka/listopad/talent{/gallery} 

{jcomments off}