Novou ordinaci bude mít i druhá lékařka

Tohle je revoluce ve čkyňském zdravotnictví. Potom, co se před více než rokem přestěhovala do zbrusu nové ordinace doktorka Marie Kučerová, chystá se do svého přestěhovat i druhá čkyňská lékařka Marie Křížová.

IMG 0533Kdy se rozloučí se starými prostorami v budově u náměstí, zatím není jisté. V tomto roce to pravděpodobně aktuální není.
O místu pro novou ordinaci už má ale doktorka Křížová jasno – ta vznikne nedaleko autobusového nádraží na místě, kde dnes stojí dům zesnulé Růženy Čechové.

Stejně jako doktorce Kučerové jí obecní zastupitelé odhlasovali půlmilionový příspěvek. „Chtěla bych touto cestou poděkovat obecnímu zastupitelstvu za poskytnutí příspěvku na zřízení mé nové ordinace. Půjde o novostavbu na místě současného objektu čp. 79, který bude celý zdemolován.

Vzhledem ke své výhodné poloze v blízkosti centra obce a autobusového nádraží bude velice dobře dostupný pacientům. Samozřejmostí bude i bezbariérový přístup. V současné době je prováděna příprava stavby s tím, že ještě v letošním roce bude její realizace započata. Konečný termín dostavby bude znám po ukončení jednání s dodavatelem stavby,” uvádí Marie Křížová.
Doktorka Kučerová se do nového přestěhovala před více než rokem a své rozhodnutí si nemůže vynachválit. Největší devizou, kterou teď může svým pacientům nabídnout, je především bezbariérovost.

A to nejen pro pacienty. „Záchranka se dostane přímo do ordinace díky dveřním oknům,” zmiňuje Marie Kučerová. Během jara má v plánu uzavřít západní stranu proti větru a dešti. Teď tudy trochu protahuje a čekárna občas vychládá. Naopak na terase budou v létě stát dřevěné sedačky, aby pacienti mohli čekat na čerstvém vzduchu.

V budově bývalého zdravotnického střediska zůstane ordinace zubařů – Jany a Jana Tomanových a také gynekologa Pavla Tasáryho. Budovu čeká rekonstrukce za zhruba 3 miliony korun. „V plánu je zateplení, nová okna a fasáda,” jmenuje starosta Čkyně Stanislav Chval. Po rekonstrukci budou prázdné prostory k dispozici všem zájemcům.

(pp)