Rozhovor s manželi Davisovými

 

 

Sherri a Howard Davisovi vyměnili Kalifornii za Vimperk

 

 

sherri a howie 2

 

 

       Dnes Vám přinášíme rozhovor s manželi Davisovými, kteří se rozhodli žít ve Vimperku. Proč se rozhodli opustit Spojené státy americké a rozhodli se žít v České republice? Proč se rozhodli pomáhat Vimperákům s angličtinou? Na tyto a mnohé jiné otázky Vám přinese odpovědi následující rozhovor.

 

 

 

 

 

Začneme tím, že se trochu našim čtenářům představíte. Můžete nám říci, kde jste vyrůstali a co je pro oblast Vašeho dětství typické?

 

Howard: Já jsem se narodil v Anaheimu v Kalifornii, vyrůstal jsem v malém městečku Ontario v Jižní Kalifornii. Ontario je skvěle umístěno, protože je odsud velmi blízko na výlety do hor, na kempování i lyžování a zároveň to není daleko k Tichému oceánu na surfování. Pro tuto oblast je typické velmi mírné počasí po celý rok stejně jako je toto místo proslulé místy Disneyland and Hollywood.

 

Sherri: Já pocházím z Texasu a vyrůstala jsem na Jihozápadě USA. Jihozápad je většinou tvořen pouští s typickým suchým vedrem, hodně prachu a kaktusů. Hory na Jihozápadě jsou moc hezké a vypadají podobně jako Šumava.

 

 

 

 

Mohu se zeptat na Vaši rodinu? Jak jsou Vaše děti staré a jaké máte Vy a Vaše koníčky?

 

Howard a Sherri: Potkali jsme se v kostele. Vzali jsme se v roce 1990. Máme dvě děti. Naše nejstarší je dcera Meaghan, které je 24 let. Dokončila studium na univerzitě a pracuje v lesnictví (v současnosti v Kalifornii). Našemu synovi Geoffovi je 21 let a pracuje jako svářeč.

 

 

 

 

 

Rozhodli jste se přijet do České republiky a malého městečka Vimperk. Kde jste se dozvěděli o České republice a našem městě? Proč zrovna Vimperk? Mnoho Američanů jezdí radějí do Prahy.

 

       Poprvé jsme o Vimperku slyšeli, když jsme měli u nás v rámci mezinárodní výměny studentku, která byla z Vimperka – Veroniku (Spiegelovou – pozn. red.) A taky máme rádi malá města. Velká města jsou na nás příliš přeplněná a taky je tam moc velký provoz! Vimperk jsme poprvé navštívili v roce 2014 a viděli jsme, jak je překrásný.

 

 

 

 

 

A jaké jsou vaše plány ve Vimperku? Myslím tím, jak tu chcete trávit svůj volný čas (pokud nějaký budete mít)?

 

       Moc se nám líbí, že se tu můžeme procházet po různých místech aniž bychom museli sednout do auta. Taky se nám líbí chození na houby a sbírání borůvek. Užíváme si cestování na různá místa a poznávání odlišných kultur. Ale nejvíce milujeme pěší výlety a pobyt v přírodě, když je pěkné počasí. Pokud je venku chladno a deštivo nebo sněží, raději si v teple domova čteme knížky nebo se díváme na filmy.

 

 

 

 

 

Vím, že jste tu zatím krátce, ale vidíte nějaký rozdíl mezi životem ve Spojených státech a České republice?

 

       Ve Státech je vším jen práce, práce, práce. Tam se moc nezaměřujete na aktivity s rodinou a cestování o svátcích. V České republice jsem si všimla, že tady je oddělený čas pro práci a pro rodinu a cestování o svátcích. Říkám lidem v Americe, že lidé v České republice vědí, jak pracovat a vědí, jak žít. V USA také třídíme odpad, ale tady třídíte na mnohem vyšší úrovni. Většina lidí v USA má sušičku na sušení prádla. Tady sledujete počasí, abyste viděli, zda vaše prádlo uschne venku.

 

 

 

 

S manželi Sherri a Howarda Davisovými, kteří přijeli do Vimperka a učí angličtinu v Jazykové škole Ezau, vedla rozhovor Eva Piherová. 

 

{gallery}Jitka/zari/sherri{/gallery} 

{jcomments off}