R&S: Nové benefity

logors

 

Kolektivní vyjednávání ve vimperském závodě Rohde & Schwarz přineslo opětovné navýšení mezd a další zaměstnanecké benefity

 

 

 

       Vimperský závod Rohde & Schwarz, opakovaně oceněn jako ,,Zaměstnavatel regionu“, patří se svými osmi sty zaměstnanci k největším a nejvýznamnějším společnostem jihočeského kraje. V úterý 26. června podepsalo vedení závodu se zástupci odborové organizace novou kolektivní smlouvu. Zaměstnancům je tak garantován pravidelný nárůst mezd po dobu tří let, současně si polepší i v rámci mimořádných odměn.

 

 

       Nárůst mezd pocítí zaměstnanci vimperského závodu již ve výplatách za měsíc červenec 2019. Podepsáním kolektivní smlouvy na tři hospodářské roky, tedy s platností do 30. června 2022, získali naši zaměstnanci jistotu každoročního platového navýšení. Celkově vzrostou personální náklady každý rok v průměru o 7,37 %. Tento nárůst představuje více než 100 milionů korun. „Naším cílem je udržet si pozici stabilního zaměstnavatele a kontinuální zvyšování mezd chápeme jako logický krok.“, uvedl personální ředitel Milan Černý.

 DSC 1040

 

       Kolektivní smlouva přináší řadu dalších novinek a zaměstnaneckých benefitů. Pracovníci tak ve výplatách zaznamenají zvýšený příspěvek na dopravu do zaměstnání nebo 100% nárůst v případě finanční prémie, která je vyplácena 2krát ročně na základě délky pracovního poměru. „Tímto benefitem chceme ocenit získanou praxi a zároveň dlouhodobou loajalitu zaměstnanců k naší společnosti. Další novinkou bude příspěvek na životní připojištění, který mohou naši zaměstnanci čerpat od roku 2020,“ doplnil Milan Černý. Dosavadní benefity, jako je dotované stravování, příspěvek na penzijní připojištění, týden dovolené navíc a mnoho dalšího, zůstávají nadále v platnosti.

 

 

       „Vyjednávání kolektivní smlouvy započalo v dubnu tohoto roku a i přesto, že jsme jednáním strávili desítky hodin, lze toto jednání hodnotit jako jednání velice vstřícné. Zcela nově je uzavřena kolektivní smlouva na tři hospodářské roky, kdy mzdové navýšení je vždy odvozeno od meziroční inflace zveřejněné ČSÚ vždy k 1. 6. daného roku. Tento systém nám garantuje, že po dobu platnosti kolektivní smlouvy vzrostou každoročně reálné mzdy zaměstnanců o více než 3 %. Za zmínku určitě stojí zavedení mimořádné odměny ve výši 12.000 Kč a sjednání dvou dní tzv. sick day s náhradou mzdy, které zaměstnanec může využít k řešení svých zdravotních indispozic. Zaměstnanci, kteří sick day pro tento účel nevyužijí, si mohou svou dovolenou prodloužit o další dva dny. Uzavřená kolektivní smlouva z velké části naplnila naše očekávání,“ konstatoval předseda základní odborové organizace při Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. Marek Malý.

 

Ing. Miloslava Hanzlíková

PR Marketing

{jcomments off}