Klání atletů

 

 

Klání atletů v Nerudovce

 

 

 

       Dne 28. 5. 2019 uspořádala Střední škola a Základní škola Vimperk Přebor České republiky stavebních škol v atletice. Čtyřicítka závodníků se utkala v osmi atletických disciplínách (běh na 100 m, 400m a 1500 m, skok do výšky, skok do dálky, vrh koulí, hod granátem a štafeta). Počasí závodníkům příliš nepřálo, přesto podávali maximální sportovní výkony.

 

 

       Soutěže se zúčastnily týmy z Vimperka,  Chomutova, Prahy, Teplic a Ústí nad Labem. Ústečtí sportovci předvedli nejlepší formu v mnoha disciplínách a celkově se umístili na 1. místě. Druhou příčku obsadilo družstvo z Chomutova a třetí byli závodníci z Prahy.

 

 

       „Přebor byl organizován naší školou pod záštitou Odborového svazu Stavba“, uvedl Josef Frnka, hlavní organizátor akce. Závod slavnostně zahájili starostka města Vimperk Ing. Jaroslava Martanová, předseda OS Stavba Ing. Pavel Zítko a ředitel SŚ a ZŠ Vimperk Ing. Petr Žuravský. Všichni účastníci závodu byli s jeho organizací velmi spokojeni a odváželi si mnoho pozitivních sportovních zážitků.

 

 

Mgr. Kateřina Koubová  

{gallery}Jitka/kveten/prebor_atletu{/gallery}

{jcomments off}