MS juniorů ve snowboardcrossu

 

 

 

Mistrovství světa juniorů ve snowboardcrossu, Reiteralm Rakousko

 

  

 

 

       Závodní sezónu zakončili vimperští juniorští snowboardcrossaři v rakouském Reiteralmu, kde se ve dnech 31.03. až 02.04.2019 konalo Mistrovství světa juniorů ve snowboardcrossu.

 

 

 

       Sára Veselková a Matouš Koudelka zde zakončili svá juniorská léta, naopak Jan Formánek má svá nejlepší juniorská učinkování ještě před sebou. Do finálových rozjížděk se z početné české výpravy – 6 dívek a 6 chlapců, kvalifikovali pouze Sára Veselková a Matouš Koudelka, odchovanci vimperského klubu SK Snowriders. V obou kategoriích startoval rekordní počet závodníků z celého světa a to 52 dívek a 70 chlapců.

 

 

 

       Po velmi nadějné kvalifikaci, kdy Matouš Koudelka postoupil do finálových rozjížděk ze 4. místa, nakonec obsadil konečné 14. místo, které je jeho nejlepším umístěním na Mistrovství světa. Sára Veselková obhájila své 12. místo z kvalifikace a vyrovnala si umístění z předcházejícího Mistrovství světa juniorů. Jan Formánek, po velmi obtížné sezóně, kdy léčil zranění kotníku a odjel pouze část závodní sezóny, skončil na krásném 44. místě. V závodě smíšených týmů Sára s Matoušem obsadili 17. místo.

 

 

 

       Na pozici pomocných trenérů se tohoto mistrovství účastnili dalši odchovanci SK Snowriders Radek Vintr a Jaroslav Koudelka. Velký dík pak patří celému Czech snowboardcross týmu v čele s reprezantačními trenéry Markem Jelínkem a Petrem Knappem.

 

 

 

SK SNOWRIDERS Vimperk

{gallery}Jitka/duben/bcross{/gallery}

{jcomments off}