Praktická sestra – nový studijní obor

 

 

 

Praktická sestra – nový studijní obor od září v Prachaticích

 

 

 

         V Nemocnici Prachatice, a.s. budou v rámci středoškolského vzdělávání praktikovat praktické sestry, které se budou od září 2019 vzdělávat na SPgŠ a VOŠS Prachatice. Každé zdravotnické zařízení potřebuje kvalitní odbornýnemocnice2 personál pro zajištění zdravotní péče na vysoké úrovni. Potřebuje lidi hlavně ze svého regionu, protože mají pozitivní vztah k dané oblasti a lidem, kteří tam žijí. Pro zájemce o studium praktická sestra se pro oblast Prachaticka a Vimperska otevírá možnost, že od září 2019 mohou tento zdravotnický obor studovat na detašovaném pracovišti SPgŠ a VOŠS Prachatice. Vzdělávání je čtyřleté, denní, ukončené maturitní zkouškou. Je zaměřeno na dokonalé zvládnutí ošetřovatelských výkonů a postupů, žáci jsou vedeni k pečlivosti a odpovědnosti za kvalitu své práce při poskytování ošetřovatelské péče a jednání s pacienty. Pro prachatickou nemocnici je to skvělá zpráva, protože nemocnice potřebuje zdravotní sestry do svého týmu. Studenti v rámci praxe budou v našem zdravotnickém zařízení praktikovat na jednotlivých pracovištích. (Celou tiskovou zprávu naleznete pod článkem) 

 

 

       V pátek 25.1.2019 od 8:30 – 13:30 hodin pořádáme ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou v prachatické nemocnici Den otevřených dveří pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Případně je možné navštívit a prohlédnout si nemocnici i individuálně v jiném termínu za doprovodu hlavní sestry nemocnice a manažerky kvality.

 

 

Prohlídku je možné domluvit u:
Mgr. K. Štrajtové
tel.: 388600295 nebo 722465992
případně na e-mailovém kontaktu: strajtova@nempt.cz.

 

 

      V pondělí 28.1.2019 od 15:00 hod. pořádá naopak Den otevřených dveří SZŠ a VOŠ zdravotnická České Budějovice, kde se zájemci dozví všechny důležité informace o přijímacích zkouškách a podmínkách studia v odloučené třídě SPgŠ a VOŠS Prachatice. Přítomen bude také ředitel prachatické nemocnice a hlavní sestra.

 

Marcela Květoňová,
asistentka předsedy představenstva Nemocnice Prachatice, a.s. 

 

 

Celá tisková zpráva 

nemocnice

 

{jcomments off}