Volyňka, škola pro radost

 

Základní škola Volyňka, z.s.

 

 

 

       Naše škola získala akreditaci MŠMT v roce 2017 a základní vzdělávání poskytuje dětem mladšího školního věku už druhým rokem. Svým pojetím je stále povážana za alternativní a inovativní, ač my jsme přesvědčeni,
že ukazujeme dětem svět tak, jak by bylo dobré pro všechny děti, tedy aby pro ně byla škola hrou každý den, aby se do školy těšili nejen na svačinu, nejen na tělocvik, nejen na kamarády, ale také na to, co se ten den nového naučí.

 

       Základní škola je podle našeho mínění základ pro život, takže nám nejvíce záleží na tom, aby se děti za pro ně přirozených podmínek naučily číst, psát a počítat, projevovat své pocity, být asertivní, brát zodpovědnost
za své činy a zůstat zvídavými nejlépe celý život.

 

 

     

 

 

      Toho se snažíme dosáhnout několika cestami. Učíme děti od 1. do 5. třídy pospolu. Měsíční plány jsou rozpracovány do týdenních plánů, do kterých jsou promítnuty klíčové znalosti tématu, ale přizpůsobujeme výklad, pracovní listy a pomůcky jednotlivcům, takže se dokonce prvňák může zajímat o vyjmenovaná slova, když na ně narazí a projeví o ně zájem. Ukazujeme dětem zážitkovou pedagagikou svět v souvislostech. Aby se dítě dokázalo ponořit do právě probírající látky, musí být v centru dění, musí mu dávat smysl, proč právě tohle se učí, a musí si to prožít několika smysly. Čím víc zapojených smyslů a čím víc silnějších zážitků, tím lépe si znalosti ukotví a zapamatuje. Žádné úkoly. Žádná žákovská. Žádné známky. Nic z toho děti nepotřebují. Zpětnou vazbu mají děti ihned po dokončení práce, na konci týdne se dítě hodnotí samo ústně i písemně a učitel ještě písemně shrne do týdenního plánu. Vysvědčení píšeme dětem slovní.

 

 

       Navštivte nás: Den otevřených dveří ve středu 23. ledna 2019 od 13:00 do 16:00, „Zažít Volyňku na jeden den“ (akce pro rodiče) ve středu 6. února 2019 od 16:30 do 19:00. A od února nabízíme odpolední zájmový kroužek Keramika a Malý technik i pro děti z okolních škol.

 

 

 skola3

 

         Prosíme o přihlášení na jakoukoli akci na e-mailovou adresu zsvolynka@gmail.com. Sledujte naše FB stránky www.facebook.com/skolavolynka nebo webové stránky www.skolavolynka.cz.

 

Mgr. Eliška Novotná
ředitelka školy

 

skola2

 

skola1 

{jcomments off}