Na malém hřišti se nedařilo

Na malém hřišti se nedařilo

 

     Pro odehrání dalších utkání Jihočeské ligy mužů jsme vyrazili do školní tělocvičny v Kaplici, kde v jedné z mála schválených hal jsou parkety. Hala též není příliš velká, tudíž lze hrát pouze na hřišti nejmenších povolených rozměrů. Čekal 20181104 143528nás tým z Milevska a z dalekých Dačic.

 

FBC Došwich Milevsko A – TJ Šumavan Vimperk 6:6 ( 3:1 – 0:3 – 3:2 )

Branky Vpk: 05:30 Gabauer (Pešl ml.), 20:35 Gabauer , 24:22 Gabauer, 29:16 Pešl ml. (Pešl st.), 36:22 Petr (Robl), 43:24 Robl (Gross)

Vyloučení: 0:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: K. Vraspír a V. Matuška – Diváků: 10

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 6:5, 6:6

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gross, Petr; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Gross, Homolka; Robl, Hrach – Hradil

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

     Přestože utkání začalo ve vyrovnaném tempu, první třetinu v turnaji jsme prohráli i tentokrát. Opět jsme inkasovali z našeho před brankového prostoru po špatném rozebrání hráčů. Do druhé třetiny jsme však nastoupili v pochopení jak to kolem naší brány zvládat a výsledek se dostavil. Tři vstřelené branky oproti žádné inkasované znamenalo obrat v utkání a do třetí části jsme šli ve vedení. V polovině třetí třetiny se nám podařilo navýšit náskok na dvě branky, ale opět se dostavila naše tradiční slabá chvilka, ve které soupeř třemi brankami ve třech minutách otočil skóre ve svůj prospěch. Necelé tři minuty před koncem utkání si vimperští vzali oddechový čas a zkusili dohrát pouze s pěti nejzkušenějšími hráči. Tento tah se vyplatil a po velkém tlaku se podařilo alespoň vyrovnat. Určitě jsme však vzhledem k vývoji utkání měli získat body všechny a cítíme tento výsledek jako ztrátu.

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Centropen Dačice B 5:8 ( 1:2 – 3:1 – 1:5 )

Branky Vpk: 9:15 Gross, 16:01 Pešl ml. (Preněk), 17:19 Petr (Robl), 25:23 Pešl ml., 32:42 Jungvirt (Gabauer)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: K. Vraspír a V. Matuška – Diváků: 10

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:8

Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer, Jungvirt; Pešl st., Preněk – Petr, Gross, Homolka; Robl, Hrach – Hradil

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

     Do druhého utkání jsme nastupovali sice proti předposlednímu týmu tabulky, ale už z prvního zápasu Dačic na tomto turnaji jsme věděli, že tým posílený o hráče z A- týmu bude velmi silný. Soupeř dobře hrající na balonku měl ze hry sice na vrh, ale šance se vytvářeli na obou stranách. Na oko pohledný florbal přinesl v první části tři branky a byl to opět soupeř, který první třetinu vyhrál. Druhá třetina nebyla jiná, dobře jsme bránili rozehrávku soupeře, který se špatně probíjel na naši polovinu hřiště a i ve druhém utkání se nám vývoj podařilo obrátit. Do třetí třetiny jsme šli též zvýhodněni o jeden gól. Třetí periodu jsme nezačali vůbec šťastně a v druhé minutě už to byl soupeř, kdo byl ve vedení. Během minuty se nám však povedlo zareagovat a srovnat. Tempo se i přes přicházející únavu některých hráčů zvyšovalo, napětí se dalo krájet a vypadalo to, že kdo vstřelí branku, vyhraje. Tak se také stalo. Po školáckém zmatku při rozehrávce volného úderu soupeře jsme inkasovali tři a půl minuty před koncem. Po chvíli jsme si jako v prvním utkání vyžádali time-out. Stejná pětice zkušených hráčů si však již pod tíhou únavy nedokázala vytvořit větší tlak a naopak dvakrát inkasovala.

 

Celkové shrnutí:

     Je vidět, že tým stále herně roste. Sráží nás však individuální chyby a nesoustředěnost všech hráčů od první minuty do poslední sirény. Zajímavostí však zůstává statistika našich prvních třetin, 2 vítězné – 1 nerozhodná – 5 prohraných. Přičemž ve třech vítězných utkáních jsme vyhráli první třetinu dvakrát a jednou jsme otáčeli stav. Z toho vyplývá, že pokud nezlepšíme první třetiny, soustředěnost na utkání z čehož vyplývají individuální chyby, těžko budeme vyhrávat.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/muikaplice{/gallery}

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

{jcomments off}