3

Druhý turnaj vimperských florbalistů

Tradiční hala, horší začátek, tradiční konec

 

    V chladném ránu poslední zářijové soboty, se vydali vimperští florbalisté na své dva duely do českobudějovické SKP Starnet haly, kde odehráli zatím nejvíce zápasů v historii klubu. Duely svedli nejprve s českobudějovickými Štíry a táborský béčkem.

 

3

 

FBC Štíři České Budějovice C – TJ Šumavan Vimperk 9:4 ( 6:2 – 2:1 – 1:1 )

Branky Vpk: 01:34 Pešl ml., 12:19 Havelka, 27:37 Pešl ml. (Sippl), 30:24 Gross (Pešl ml.)

Vyloučení: 0:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: P. Holeček – J. Novotný – Diváků: 10

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:4, 9:4

Sestava: Sippl (Říha) – Burian, Pešl ml., Havelka; Gross, Hrach – Hradil, Petr, Homolka; Robl, Jungvirt

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

     Utkání, kterému předcházela mdlá příprava, podle toho také začal. Hráči jako by ještě leželi v posteli se zalepenými oči a jejich forma ležela ještě ukryta pod ní. Přesto, že jsme se dostávali do menších šancí, ze kterých jsme ke konci první třetiny dvakrát skórovali, soupeř nás rozebíral svoji rychlou rozehrávkou napříč celého hřiště a skóroval šestkrát v první části. Od druhé části jsme pochopili naše výrazné chyby, které jsme páchali v bránění soupeřovi rozehrávky. Hra, se i díky v tu chvíli uspokojivému výsledku pro hosty, začala vyrovnávat. Přesto, že se nám podařilo přidat další góly. Na dotažení gólového úprku soupeře z první třetiny jsme však nedosáhli. Opět první utkání na turnaji prohráli nesoustředěností na utkání.

 

TJ Šumavan Vimperk – 1. FbK Tábor 8:5 ( 1:0 – 6:1 – 1:4 )

Branky Vpk: 09:57 Burian, 17:02 Petr (Jungvirt), 17:35 Pešl ml. (Gross), 19:14 Pešl ml. (Gross), 19:20 Hradil (Pešl ml.), 20:21 Gross (Havelka), 23:19 Mar. Drtina (vl. branka), 39:42 Jungvirt (Petr)

Vyloučení: 1:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: K. Vraspír – P. Holeček – Diváků: 5

Průběh utkání: 7:0, 7:3, 8:3, 8:5

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gross, Hradil; Hrach, Havelka – Jungvirt, Petr, Homolka; Robl, Burian

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešl ml.:

 

     Před druhým utkáním proběhla v kabině opět důrazná diskuze o přípravě na utkání a soustředěnosti. Už od rozcvičky bylo znát, že si hráči vzali k srdci předzápasové promluvy a utkání začalo v úplně jiném tempu než ty předešlé. Byli jsme to mi, kdo od začátku utkání určoval tempo hry. Ve druhé třetině jsme se konečně brankově rozstříleli, což nás neskutečně nakoplo. Do konce druhé třetiny jsme hráli přesně to, co jsme chtěli a vycházelo nám na co jsme sáhli. Díky brankovému náskoku jsme si mohli vyzkoušet různé taktické novinky. Ve třetí třetině se skóre přestalo na naší straně navyšovat, ale hra z naší strany nepolevovala na obrátkách. V závěru utkání nás však začala svazovat lehkost nabytí velkého rozdílu ve výsledku a vzhledem k tomu, jak umíme mít slabé chvilky v utkáních, jsme se báli, aby nepřišla i tentokrát. Naštěstí s vydáním veškerých sil jsme soupeřův velký tlak dokázali ubránit a vítězný výsledek udržet.

 

Výhled do sezóny:

 

     Shrnutí druhého turnaje sezony bude jednoduché. Je vidět velký posun a chuť hráčů bojovat o dobré výsledky, jen zapomínají, že nelze utkání jen odehrát od první do poslední minuty a mimo hrací plochu tomu nevěnovat ani minutu. Od příštího turnaje musíme zapracovat na předzápasových rozcvičeních tak, aby hráči byli plně probuzeni a připraveni bojovat od první minuty.

 

Zveme všechny na náš „domácí“ turnaj do Kašperských Hor a to 20.11.2018.

Naše utkání v 9:00 proti FBC Strakonice B a od 13:30 proti SKP České Budějovice

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé pondělí a středu, kam si může přijít zahrát každý.

Tělocvična ZŠ Smetanova

Pondělí 19:00 – 20:30

Středa 19:30 – 21:00  

 

Foto z minuleho turnaje: 

 

{gallery}vimperk/2018/10_rijen/florbal{/gallery}

 

Pešl Vladimír  

{jcomments off}