CHARITATIVNÍ HOKEJOVÝ ZÁPAS

CHARITATIVNÍ HOKEJOVÝ ZÁPAS

21. 9. 2018 se na Zimním stadionu ve Vimperku konala krásná akce. Byla nejen krásná na pohled, ale krásný byl hlavně její charitativní záměr.

 

O akci blíže s Martinem Paštikou

 

 

Proč byl zvolen právě hokejový charitativní zápas s hvězdami?

Jaké účely měl zápas splnit? Byly dva důvody pro pořádání tohoto exhibičního hokejového zápasu – udělat pro Vimperáky hokejovou show, která tady ještě nikdy nebyla, a pak pomoci vimperskému Vládíkovi, který potřebuje finanční podporu při jeho léčbě. Myslím, že oba cíle byly splněny a jsem strašně rád, že se nám podařilo dostat sem tuto hokejovou partu plnou hvězd v čele s Martinem Dejdarem a Jirkou Hrdinou.

 

Kdo všechno hrál za HC Olymp Praha?IMG 6184

Tým HC Olymp vznikl díky televiznímu seriálu Poslední sezona, kde titulní roli hokejisty Jana Krolla ztvárnil herec Martin Dejdar. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde většina těchto utkání má charitativní účel. V zápasu ve Vimperku se představil Jirka Hrdina, 3x vítěz Stanley Cupu; Horst Siegl, fotbalový internacionál; Mirek Topolánek, bývalý český premiér; Matyáš Hložek, vítěz soutěže Muž roku 2017; Miloš Knor, herec a komik; Pavel Nečas, herec ze seriálu Okresní přebor, Ulice, Vinaři a spoustu dalších známých hereckých a sportovních jmen. A samozřejmě Martin Dejdar. Myslím, že všech přítomných cca 600 diváků si zápas užilo.

 

Vybraná částka ve výši neuvěřitelných 62 790 Kč byla pro Vládíka Vidláše. Jak konkrétně mu pomůže?

Vládík se narodil s artrogrypózou, což je onemocnění kloubů. Dnes už pětiletý chlapeček denně cvičí, aby snad někdy v budoucnosti mohl chodit. Poznali jsme jeho maminku a rodinu. Je neuvěřitelné, jak to všechno zvládají. Před půl rokem jeho maminka objevila specializované rehabilitační centrum, ve kterém absolvovali čtrnáctidenní pobyt. Ten Vládíkovi velmi pomohl. Bohužel toto rehabilitační centrum je velmi finančně náročné a pojišťovna nehradí náklady. Takže jsme se rozhodli pomoci a nezůstaneme pouze u této jednorázové finanční pomoci, ale chceme podpořit Vládíka a jeho maminku i do budoucnosti.

 

Jaké jsou ohlasy od hráčů HC Olymp? Jaké reakce na akci měli Vimperáci?

Myslím, že všichni na stadiónu po zápasu při předávání šeku Vládíkovi a jeho mamince měli silné emoce. Hokejový tým HC Olymp vlastně dělá tyto exhibiční zápasy pro charitativní účely, ale bylo vidět, že většinu hráčů tento příběh pětiletého chlapečka hodně zaujal a zajímali se, zda je možno Vládíkovi i jinak pomoci. Vimperáci zase ukázali, že mají srdce na správném místě, což je vidět i na neuvěřitelné částce na vstupném, které jsme pak věnovali na léčbu chlapečka.

 

Do příprav na zápas byli zapojeni kandidáti ODS. Jaký volební výsledek této strany by vás potěšil?Co můžete Vimperákům – kromě pořádání podobných akcí – nabídnout? Akce tohoto druhu byla jistě atraktivní. Je ve vašich silách pořádat tyto programy častěji? Účast cca 600 návštěvníků na stadionu ukazuje, že spojení sportu a showbyznysu je lákavé.

Výsledek voleb nechám určitě na voličích. Lidi kolem ODS ve Vimperku jsou známé tváře s jasnými názory. Není to žádné účelové seskupení vzniklé před volbami. Myslím si, že máme na kandidátce kvalitní lidi, kteří již v minulosti prokázali, že to s Vimperkem myslí dobře, mají nápady a hlavně schopnost a chuť si to odpracovat. Určitě máme zájem pořádat i v budoucnosti podobné akce. Mimochodem… tato akce nebyla první, kde jsme vystupovali jako pořadatelé. Takže se může vimperská veřejnost těšit na nějakou novou akci a bude super, pokud přijde zase tolik lidí a budou se bavit jak teď v pátek na zimáku.

 

Na závěr mi dovolte poděkovat všem, co se na organizaci této báječné akce podíleli. Jedná se o partu lidí kolem ODS a také pracovníky Městských služeb Vimperk. Velmi si vážím toho, že díky nim proběhlo vše hladce. Další poděkování patří hokejistům HC Vimperk, kteří v roce 2002/2003 vyhráli krajskou ligu, protože bez nich by nemohlo být toto utkání odehráno.

 

Alžběta Rückerová  

 {gallery}vimperk/2018/09_zari/charitativni_hokej{/gallery}

 

{jcomments off}