Charitativní bufet už v sobotu

Charitativní bufet

 

Sobotní veselice Zažít Vimperk jinak bude nejen bavit, ale i pomáhat. Stejně jako v loňském roce bude její součástí „Charitativní bufet“. Princip bufetu je jednoduchý logo SNN– kdokoliv může přinést svou oblíbenou pochutinu v libovolném množství (samozřejmě čím víc, tím líp) a darovat ji našemu bufetu. Fantazii se meze nekladou, přinést můžete cokoliv (spíše slaného) – chlebíčky, pizzu, slané koláče, nakládané sýry, saláty…zkrátka v čem jste dobří, o to se podělte. Návštěvníci bufetu si následně mohou cokoliv z bufetu vybrat a budou-li chtít (a to oni určitě budou 😉 ), výměnou za to přispět libovolnou částkou do kasičky.

 

Vybrané peníze půjdou prostřednictvím Šumavy na nohou do veřejné sbírky pro Adama, Honzíka, Marečka a Petru. Částka vybraná v charitativním bufetu bude v listopadu doplněna penězi ze vstupného na divadelní představení Divadla Palace „Miláček Anna“.

 

A kdo jsou ti, které v letošním roce Šumava na nohou podporuje? Adam je po vážném úrazu téměř nehybný, a aby se jeho stav zlepšoval, potřebuje rehabilitační přístroj motomed. Honzík se narodil předčasně a v důsledku toho mu byla diagnostikována dětská mozková obrna a epilepsie. Nyní se chystá do školy. K tomu bude potřebovat vozíček a vertikalizační stojan. Také Mareček má dětskou mozkovou obrnu a z toho plynoucí částečné postižení dolních končetin. Z peněz ze sbírky bude Marečkovi uhrazen léčebný pobyt v Centru Hájek. Petra přestala po úraze v roce 2016 postupně chodit. K tomu přidružené problémy s krční páteří ovlivňují její schopnost používat horní končetiny a mechanický vozík je pro ni samotnou tedy nepoužitelný. Potřebovala by elektrický vozík, díky kterému by se výrazně osamostatnila.

 

V loňském roce jsme díky charitativnímu bufetu vybrali 13 015 Kč a dopomohli tak Aničce s Vimperka k nákupu speciálního vozíku. Letos sice nikdo z podporovaných osob z Vimperka není (jsou z Prachatic, Strakonic a Volar), ale věříme, že srdce Vimperáků jsou větší než hranice našeho města.

 

A tak Vás všechny vyzýváme – pečte, smažte, míchejte, vařte, gratinujte, dušte, zapékejte, uďte, nakládejte, blanšírujte… – a podpořte nejen jídlem, ale i jeho nákupem náš charitativní bufet!

 

Adéla Jiříková

Šumava na nohou, z. s. 

 

{jcomments off}