Gymnázium modernizuje učebny

Letní prázdniny školního roku 2017/18 se dětem a mládeži pomalu stávají minulostí, zatímco kantorské veřejnosti už se jí staly. Ve všech školách probíhá přípravný týden, v němž je zapotřebí nachystat a doladit vše potřebné k tomu, aby v pondělí 3. září mohl úspěšně odstartovat školní rok 2018/19. Zajímavou shodou okolností všechny vimperské základní i střední školy tentokrát uvítají své žáky a studenty něčím novým: v ZŠ Smetanova byla zrekonstruována sociální zařízení, ZŠ TGM se pochlubí kompletně zmodernizovanou školní jídelnou, ZUŠ nově zadaptovaným koncertním sálem a střední škola „Nerudovka“ novou tváří v ředitelském křesle.

 

Gymnázium přichází v prvé řadě se změnou názvu, vyplývající z dřívějšího zrušení střední odborné školy ekonomické (zmíněno i zde: http://www.vimperk.eu/index.php/vimperk/133-vyznamne-osobnosti/12679-skola-versus-armada-2). Od nového školního roku zní oficiální název školy Všeobecné a sportovní gymnázium ve Vimperku. Došlo však též k významné modernizaci některých výukových prostor, a to jak po technické, tak i estetické stránce.

 

Například výuka jazyků bude probíhat v učebně, …

… která svým uspořádáním a vybaveností plně vyhovuje náročným požadavkům současné doby.

Nejvyšší měřítka jistě snese …

… také nově zařízená přírodovědná laboratoř.

 

 

Jak prozradil ředitel Jan Heřta, o další podobné plány není nouze, vše se však pochopitelně odvíjí od potřebných finančních prostředků. A tak zbývá prozradit, že obě představené učebny se podařilo zařídit rozhodující měrou prostřednictvím integrovaného regionálního operačního programu (IROP), spravovaného Ministerstvem pro místní rozvoj a získávajícího finance z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

 

Text a foto: Jan Tláskal