Odpověď panu Jiřímu Horákovi

Odpověď panu Jiřímu Horákovi (asi staršímu?) na jeho „Dopis“ ze dne 19. 4. 2018

 

Vážený pane Jiří Horáku,

     záležitost spojenou s využitím parcely manželů Zdeňka a Jolany Kutilových projednávají příslušné odbory městského úřadu pověřené statní správou. Pokud byl porušen zákon, bude tato skutečnost respektována.

dvorak pavel ofic     Už jsme se veřejně k věci vyjádřili na webu Vimperk.eu dne 6. 4. 2018 („Stanovisko města Vimperk k uveřejněnému článku“) a na zasedání Zastupitelstva města Vimperk dne 16. 4. 2018.

 

     Zatím není ve věci rozhodnuto a přístup na parcelu je uzavřen. V žádném případě však vedení města nepočítá s dalším trvalým parkovištěm a nikdy se o takovém záměru s vlastníky nejednalo.

     Opravdu  jsme chtěli pouze pomoci touto  dočasnou odstavnou plochou po dobu rekonstrukce ulice Mírová.

     Nic víc.

     Otázku zhodnocení parcely nebudu ani nehodlám posuzovat. Vlastníci pozemků veřejně prohlásili, že městu nevzniknou s provedenou změnou parcely žádné náklady. Z toho vycházím a nic dalšího, týkajícího se Vašeho zájmu, se zhotovitelem podepisovat nebudu.

     Chci Vám poděkovat za zájem i nápady, které nás posouvají k plnění a vnímání někdy i širších souvislostí projektu.

     Věřím, že podporujete stavbu, která obyvatelům lokality má začít usnadňovat krizovou situaci parkování na sídlišti.

     Jenom připomínám, že řadu let zpátky, na rozdíl od jiných měst, se s tím nic neudělalo. Díky naši iniciativě byl zpracován projekt regenerace sídliště ateliérem arch. Kročáka a v současné době jsou zpracovávány další dílčí projekty pro lepší kvalitu života obyvatel tam bydlících.

 

Hezký den.

S pozdravem

Pavel Dvořák, starosta  

 

{jcomments off}