Zápis do prvních tříd v duchu cesty do říše fantazie

Zápis do prvních tříd v duchu cesty do říše fantazie na ZŠ Vimperk, Smetanova 405

 

     Zápis do prvních tříd na ZŠ Smetanova připadl letos na pátek 13. a sobotu 14. dubna 2018. Budoucí prvňáčky školou provázely postavičky z říše dětské fantazie, do kterých se převtělily žákyně 7. ročníku. Rodiče s dětmi si hned u hlavního vchodu vybrali svého průvodce a všichni společně se vydali na cestu zápisem. Bylo velmi roztomilé sledovat malé a velké postavičky v kostýmech na chodbách i ve třídách školy. Přes malou nervozitu dětí bylo vidět, že si všichni tento důležitý den užívají a s odhodláním a nabytou dovedností z mateřských školek plní zadané úkoly. Paní učitelky pečlivě prověřily jejich připravenost pro vstup do základní školy. Za nadšení a snahu byly děti odměněny malými dárečky a pěknými výrobky od starších školáků.

 

     Poděkování patří všem pedagogickým pracovníkům, kteří se na zápisu podíleli, žákům školy za pomoc při organizaci a milý přístup k příchozím dětem i paní učitelkám z mateřských školek, které děti k zápisu připravovaly.

 

     Pro školní rok 2018/2019 se v pátečním odpoledni a v sobotu dopoledne přišlo zapsat 52 budoucích prvňáčků, rodiče některých z nich podali žádost o odklad školní docházky.

 

{gallery}vimperk/2018/04_duben/zapis{/gallery}

 

Mgr. Vladan Pokorný

 

{jcomments off}