1

ZŠ Smetanova na lyžáku

Lyžařský kurz 2018

 

     V letošním školním roce pořádala ZŠ Smetanova pobytový lyžařský kurz v lyžařském areálu Zadov, určený výhradně pro žáky sedmých tříd. Dále se přidalo několik žáků z osmých tříd. Celkem 35 žáků se učilo lyžovat na běžeckých i sjezdových lyžích a samozřejmě i na snowboardech. Sněhové podmínky byly letos opravdu skvělé. Výuka na sjezdových lyžích a snowboardech probíhala zejména na sjezdovce U Horejšů, první skupina se podívala i na sjezdovku Kobyla. Nechybělo také večerní lyžování. Na běžeckých lyžích pak žáci trénovali základní techniku jízdy v běžeckém areálu Zadov, následně jsme navštívili mnoho krásných šumavských míst jako např. Zlatou studnu, Pláně, Nové Hutě, okolí Churáňova atd.

 

1

 

     Kromě samotné výuky lyžování měli žáci možnost zhlédnout instruktáž o úpravě a mazání lyží, poslechnout si přednášku o horské službě, projít se po okolí Zadova, podívat se na místní meteorologickou stanici a navštívit bazén v Sušici.

 

     V rámci kurzu proběhly také závody ve všech typech lyžování. Na běžkách se uskutečnil závod smíšených štafet. Gratulujeme vítězné štafetě: Boháček M., Bašta J., Jančiová Z., Pištěková L., Szpuk D. Na sjezdovkách a snowboardech pak závod v obřím slalomu. Absolutním vítězem ve sjezdu se stala Beáta Narovcová a mezi snowboarďáky vybojoval nejlepší čas Martin Willmann. Velkou pochvalu však zaslouží všichni žáci za skvělé nasazení!

 

Těšíme se opět za rok! 🙂

Mgr. Tomáš Gaudník 

 

{gallery}vimperk/2018/02_unor/lyzak{/gallery}

 

{jcomments off}