luzny

Prachatický psovod a jeho parťák Chasan

Parádního úspěchu dosáhl prachatický policejní psovod Jaroslav Čejka se svým německým ovčákem Chasanem. Tato dvojice z jihu Čech vybojovala vynikající druhé místo ve vyhledávání drog při republikovém šampionátu.

 

  2   Policejní psi, cvičení na vyhledávání výbušnin a drog, poměřili své schopnosti a dovednosti v Solenic při mistrovství České republiky psovodů se služebními psy. Ve speciální kynologii se utkali zástupci všech krajů. A jižní Čechy skvěle reprezentoval praporčík Jaroslav Čejka s německým ovčákem Chasanem.

 

     „Psovod Čejka se se svým čtyřnohým parťákem specializuje na vyhledávání omamných a psychotropních látek již pět let. O tom, že jim to spolu výborně jde, svědčí krásné druhé místo v nabité celorepublikové konkurenci,” uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

 

     Čejka a Chasan při soutěži museli předvést vyhledávání drog v autobuse, ve školní třídě, v uzavřené dřevěné bedně, v krabici od dortu, ve volném terénu a na oděvních svršcích. Mistrem republiky se v této disciplíně stal psovod z Jihomoravského kraje a třetí byla dvojice Plzeňského kraje.

 

1

 

Zdroj: Budejickadrbna.cz

{jcomments off}