2

Závod seriálu Běhej lesy

Už v sobotu se poběží v Olšině závod seriálu Běhej lesy

 

     Seriál běžeckých závodů v přírodě se letos rozšířil a nově navštíví Šumavu, a to se závodem Běhej lesy Boletice. V sobotu 16.září vystartují běžci od rybníku Olšina na trasy dlouhé 13 a 20 km. Bezprostředně po závodě vypukne Doběhná, afterparty celého seriálu. Na závod se lze při platbě kartou přihlásit online na webu www.behejlesy.cz do středy 13. září nebo v sobotu na místě.

 

 

 

     Běhej lesy Boletice jsou poslední zastávkou seriálu závodů. „Jsem opravdu rád, že se nám podařilo dostat seriál i na Šumavu. Výhledy na Plechý a Lipno jsou opravdu dechberoucí a běžci si je jistě užijí. Krásná nová trasa a závěrečná afterparty budou skvělou tečkou za úspěšnou sezonou našeho seriálu,“ říká David Douša z agentury RAUL, která seriál běhů v přírodě pořádá. Start závodu se nachází u rybníku Olšina. Závodníci na delší trase mohou počítat s převýšením 525 m, kratší trasa nastoupá 329 m.

 

     Pro všechny závodníky a doprovod je bezprostředně po závodě připraveno zakončení úspěšné sezony Běhej lesy. Kromě vyhlášení Lesů pánů a Lesů paní, tedy absolutních vítězů seriálu, je na programu dřevorubecká show Martina Komárka, ocenění nejvěrnějších závodníků, tzv. sedmeráků, setkání s pořadateli seriálu nebo večerní koncert The Apples a afterparty s DJ Roxtarem. Návštěvníci mohou přespat přímo v rekreačním středisku Olšina.

 

     Organizátoři myslí i na děti. Pro malé běžce jsou připraveny trasy na 500 m a 1 km po měkkých cestách. Samozřejmostí je také doprovodný program a kvalitní servis pro závodníky, jako je občerstvení na trase, úschovna zavazadel a kol či hlídání dětí. Všichni závodníci se mohou těšit na pamětní dřevěnou medaili v cíli či diplom a osobní fotografie ke stažení zdarma.

 

     Běhej lesy je seriál 7 běžeckých závodů v přírodě, který nabízí trasy z 80 % po měkkém povrchu a ze 100 % na čerstvém vzduchu. Jen letos si ho zatím zaběhlo bezmála 11 tisíc lidí.

 

  Na závod je možné registrovat se online na www.behejlesy.cz při platbě kartou do středy 13. září nebo na místě v den závodu.  

 

 

{jcomments off}