Virtuální Univerzita třetího věku

VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU – NOVINKA V ROCE 2018

 

     Na základě poptávky seniorů se Senior klub Vimperk rozhodl zapojit do projektu Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze nesoucí název Virtuální Univerzita třetího věku. V případě minimálně 10 seniorů budou kurzy spuštěny pravděpodobně v lednu 2018.

univerzita

 

Do projektu je možno se přihlásit na kontaktních údajích uvedených níže.

V měsíci říjnu bude svolána do Komunitního centra pro seniory ve Sklářské ulici informativní schůzka, kde budou poskytnuty detailní informace.

 

     Časová náročnost je cca 1,5 hodiny 1x za 14 dní, kdy účastníci sledují vybranou přednášku v kolektivu přenosem z internetu. Po každé přednášce je vypracován kolektivní a samostatný test. Témata přednášek jsou různorodá od astronomie, přes historii, přírodní a společenské vědy, cestování, etiku, finanční gramotnost, léčitelství a mnoho dalších. Důležité je, že každé téma se probere důkladně v 5 – 6 přednáškách během jednoho semestru. Po absolvování 6 absolvovaných semestrů je každý student pozván na slavnostní promoci do auly ČZU v Praze, kde obdrží „Osvědčení o absolvování Univerzity třetího věku“.

 

     A kdo může studovat? V podstatě všechny osoby se statutem důchodce, nebo invalidního důchodce a osoby od padesáti let výše – nezaměstnaní.

 

     Podmínkou je úhrada studijního poplatku za semestr podle zvolené přednášky, většinou od 150 – 300 Kč.

 

Případným zájemcům podáme informace emailem na renata.leskova@mesto.vimperk.cz nebo na tel.: Miloslava Pomezná (Senior klub) – 605 116 050. www.e-senior.cz

 

Renata Lešková 

 

{jcomments off}