Dřevosochaři ve Vimperku

17. ročník setkání dřevosochařů ve Vimperku

 

     17. ročník vimperského setkání dřevosochařů začíná přesně za týden, konkrétně v pondělí 24. července. V 9 hodin ráno zahájí tuto tradiční vimperskou akci zástupci vedení města a pořádajícího odboru školství, kultury a cestovního ruchu.

dscn4884

     Rok se s rokem sešel a za týden se ve vimperském městském parku představí čtveřice mistrů řezbářského řemesla na 17. ročníku setkání dřevosochochařů. Dřevosochaři ztvární v letošním roce své myšlenky na téma „Život v osadách“ do javorového dřeva dodaného Městskými lesy Vimperk.

 

     Vimperské dřevosochání bude probíhat od pondělí 24. do čtvrtka 27. července, od 9 do 16 hodin. Součástí akce bude již tradiční speedcarving – ukázka řezby motorovou pilou na čas, který se uskuteční ve středu 26. července od 15 hodin. Výsledná díla z rychlořezby bychom velmi rádi využili jako dekoraci vimperských zákoutí nebo nově otevřené Stezky lesních skřítků u vodárny Solar.

 

     Letošní novinkou je výtvarná dílna pro děti, kterou povede nestor vimperského dřevosochání pan Milan Klement. „Od pondělí do středy budeme v městském parku vytvářet prstovou loutku dle fantazie malých návštěvníků“, říká Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu. Materiál pro tuto dílničku byl dodán truhlářstvím Milana Klementa a vimperskou firmou VAVI.

 

V letošním roce je akce opět finančně podpořena Jihočeským krajem. Partnerem akce je Hotel Zlatá hvězda, Městské lesy Vimperk a rodinná firma VAVI. 

 

drevosochari17 (004)-page-001

{jcomments off}