Prezident Zeman ve Vimperku

 

 

05-dsc 0005

 

 

Třídenní návštěvu Jihočeského kraje zahájil prezident republiky Miloš Zeman v Českých Budějovicích, druhý ‘jihočeský den’ patřil také Vimperku

 

Poprvé se, společně se svou chotí, v pondělí setkal s novou hejtmankou Ivanou Stráskou, která vystřídala na hejtmanském postu před dvěma měsíci vystřídala Jiřího Zimolu.

Kromě setkání s významnými osobnostmi byla na pondělním prezidentském programu také návštěva Kaplice, v odpoledních hodinách zde absolvoval veřejnou debatu s občany.

 

Setkání s občany je ostatně na programu každého ze tří dnů prezidentské návštěvy Jihočeského kraje, Vimperk, kde přivítali Miloše Zemana právě dnes, nevyjímaje.

 

Pozornosti prezidenta neušla ani Vesnice roku 2016 – malebné Cehnice, kam se podíval v úterý dopoledne. Do programu zahrnul i Hoštice u Volyně (stojí tu jeho volební „Zemák“ z volebních kampaní minulosti), poté přejel s doprovodem do Vimperka, kde se v odpoledních hodinách setkal s místními občany.

 

 28-dsc 0052

 

31-dsc 0055

 

 

Představitelé města, podnikatelé, čestní hosté a občané přivítali prezidenta Zemana v sále hotelu Zlatá Hvězda, kde proběhla krátká diskuse a poté vystoupil prezident před vimperskou veřejnost, kterou ujistil, že Vimperk zná a dobré vztahy měl již se starostkou Chumanovou. Padaly otázky z roviny politické i osobní, pochopitelně nechyběl dotaz na jeho názor na protikuřácký zákon, nebo nový zákon o Šumavě. Miloš Zeman si neodpustil také poznámku směrem k místní politice když řekl, že je zklamaný její úrovní, nezájmem občanů podílet se aktivně na budování a utváření města, zapojit se diskusí, podněty i účastí přímo na jednáních městského zastupitelstva.

 

 52-dsc 0104

53-dsc 0105

 

Miloš Zeman si na památku z Vimperku odvezl sklo šumavských sklářů a publikaci o městě.

On na oplátku připnul, jako připomínku své návštěvy města, prezidentskou stuhu na městský prapor a podepsal se do pamětní knihy.

 

Poslední den v Jihočeském kraji by měl být víceméně odpočinkový – po poledním setkání s občany na náměstí Milevsku čeká prezidenta tradiční tisková konference z návštěvy kraje, za přítomnosti hejtmanky Ivany Stráské v hotelu Zvíkov, pak už se hlava státu vrací zpět do Prahy.

 

 

Prezident Miloš Zeman je za dobu svého funkčního období na návštěvě v Jihočeském kraji již počtvrté, nyní má v plánu, podle slov mluvčího Ovčáčka, významnou zahraniční cestu.

 

15-dsc 0027

Vimperské mažoretky zpříjemňovaly čekající veřejnosti chvíle do příchodu prezidenta.

 

Zdeněk FORMÁNEK©sumava.eu_2017

 

{jcomments off}