beraneknovejsi

Karel Beránek ” Můj názor”

 

     Pozorně jsem si přečetl příspěvek paní Věry Vávrové. Znám ji jako velmi pracovitou, ale někdy až moc prostořekou ženu. Má právo se vyjádřit k současné situaci, která rozhodně není ve Vimperku, co se politiky týče, žádná paráda.

     Chci jen krátce reagovat na některé napsané myšlenky paní Věry. Používat citáty hlavy státu, která si z Ústavu dělá trhací kalendář a svého mluvčího má jako úderný oddíl svých úvah, není zrovna šťastné. Dovolím si nesouhlasit, že by měl být politik (zastupitel) ve funkci jen 2 volební období. Jestliže jsou někteří mí kolegové zastupitelé ve funkci páté volební období, znamená to, že mají u voličů takovou důvěru, že jsou znovu voleni. Připadá mně to jako popírání přímé demokracie, volit a být zvolen. Proto mě výrok hlavy státu nepřekvapuje, je zcela mimo mísu…

     Náznaky, že tenhle podniká ve stavebnictví a je zastupitel, druhý investuje peníze, aby získal výhody? Je to jen vyvolávání závisti a zášti. Nevinná poznámka o tom, že když někdo sedí v zastupitelstvu, je tam proto, aby si pomohl? Nemám problém veřejně předložit svoji výplatní pásku a zároveň jaký pobírám příspěvek za funkci zastupitele nebo jako člen redakční rady. Vše vypadá jako začátek volební kampaně, která bohužel byla už před třemi roky. Máme se na co těšit.

 

Karel Beránek 

 

{jcomments off}