1

Vimperská ZUŠ úspěšná v soutěžích

 

     Každoročně se během jarních měsíců konají v základních uměleckých školách soutěže žáků. Každé 3 roky je vždy soutěž vypsána pro jiné hudební nástroje, obory či orchestry. V letošním roce přišla řada na klavíristy, kytaristy, houslisty, orchestry a výtvarníky. ZUŠ Vimperk se zúčastnila všech soutěží s dobrými výsledky. Mimo houslí se všichni ostatní zástupci probojovali až do krajských kol. Barbora Švábková (klavír) získala v krajském kole 2. místo, Kristina Bártíková (klavír) 3. místo, Gabriel Ištok (klavír) a Ondřej Havrda (kytara) čestné uznání.

 

     Výtvarníci poslali do krajského kola 5 prací (1 výtvarnou řadu, 3 x fotografie a 1 x multimediální tvorbu). Získali bronzová pásma a multimediální tvorba Po rysí stopě byla oceněna pásmem stříbrných a mimo to získala postup do ústředního kola, které se uskuteční 1. – 8. 10. 2017 v Olomouci.

 

     Dechový orchestr se stal absolutním vítězem krajského kola soutěže orchestrů a bude školu a město reprezentovat v ústředním kole, které se uskuteční 26. – 27. 5. 2017 v Letovicích.

 

Mgr. Pavel Vališ

ředitel ZUŠ Vimperk 

 

{gallery}vimperk/2017/04_duben/ZUS_Vimperk{/gallery}

 

{jcomments off}