obalka

Kniha prachatického spisovatele

Vyšla nová kniha prachatického spisovatele

 

     Tomáše Přibyla Spisovatel, novinář a zpravodajský fotograf, kterého čtenáři znají hlavně jako šéfredaktora PRACHATICKOnews.cz a STRAKONICKOnews.cz, Tomáš obalkaPřibyl vydal svou druhou knihu. Jmenuje se Oči, které nevidí. „Myslím, že kniha spojuje živý a čtivý styl, kterým dnes píší třeba autoři bestselerů Patrik Hartl nebo Michal Viewegh a přichází s hlubokými tématy, které se týkají toho, jak chápe každý sám sebe a svět,“ říká Tomáš Přibyl.

 

     Hlavním tématem sbírky čtyř novel je to, kolik věcí dnes nevidíme a současně je hledáme a potřebujeme k tomu, abychom mohli být lidmi v pravém smyslu toho slova. „Oči, které nevidí vychází zatím pouze v elektronické podobě. Kniha vznikala od podzimu roku 2015 do loňského léta a vyšla letos na začátku března v nakladatelství Viking,“ doplnil autor.

 

     V podtitulu knihy zní otázka: Jak bolestné je, že dnes tolik věcí nevidíme? a je o páru, který se rozchází vlastně zbytečně, vánici v jedné rodině, chlapci, který hledá, jak vyrůst v muže, a holčičce, která nastavuje zrcadlo, v němž je vidět, jací jsme… Novely jsou samostatnými příběhy, které propojuje jejich téma a postoj k životu. „Jedna ze čtyř novel v knize je například o nepřekonatelné a zároveň velmi hloupé neschopnosti spojit se v pár, další o holčičce zapomenuté v regálu, která vás osloví větou: Tyhle nohy už tu prošly,“ říká Tomáš Přibyl k tomu, na co se čtenáři mohou v eknize těšit. Oči, které nevidí jsou dostupné k legálnímu stažení například na portálech www.ebux.cz nebo www.ereading.cz.  

 

TZ: Oči, které nevidí – Tomáš Přibyl

 

{jcomments off}