Horský vzduch svědčil

Horský vzduch svědčil domácím jen v prvním utkání

 

     Los 20. kola florbalové Jihočeské ligy mužů přisoudil TJ Šumavanu Vimperk soupeře, s nimiž v prvním vzájemném měření sil v této sezóně naplno bodoval. Ovšem jak od souboje se Soběslaví, tak zejména od klání se Sokoly z Vodňan uběhlo hodně času. S oběma soupeři se vimperští potkali ještě v minulém roce, a tak bylo otázkou, v jakém momentálním rozpoložení se budou týmy nacházet, a zda budou hráči Šumavanu schopni tříbodové zisky zopakovat.

 

TJ Šumavan Vimperk – Banes Florbal Soběslav 7:1 ( 3:0 – 2:1 – 2:0 )

 

Branky Vpk:  4. Voldřich, 10. Křešnička, 13. Havelka (Voldřich), 22. Myslík (Pešl ml.), 22. Křešnička (Voldřich), 31. Pešl ml. (Havelka), 42. Křešnička (Voldřich)

Vyloučení: 1:3 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: J. Iha – V. Jahn – Diváků: 25

Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1

Sestava: Petr – Robl, Pešl ml, Havelka; Myslík, Pešl st. – Burian, Křešnička, Voldřich; Gabauer, Hrach

 

Vyjádření trenéra Petra Křešničky:

     Těžko dělat ze dvou zápasů, které máme proti hráčům Soběslavi odehrány, nějaké velké závěry, ale když řeknu, že určitě nejsme jejich oblíbeným soupeřem, tak nebudu daleko od pravdy. Tento zápas měl podobný průběh jako ten v listopadu v Soběslavi. Od samého začátku jsme na hřišti dominovali, a když jsme se navíc velmi brzy začali prosazovat i střelecky, vůbec jsem nepochyboval o tom, že utkání dovedeme do vítězného konce. Výsledek 7:1 je pro soupeře vzhledem k tomu, co bylo k vidění na palubovce, ještě lichotivý.

 

FBC Sokol Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 3:3 ( 2:1 – 1:0 – 0:2 )

 

Branky Vpk: 5. Křešnička (Gabauer), 35. Křešnička (Voldřich), 37. Pešl ml. (Myslík)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: J. Iha – V. Jahn – Diváků: 30

Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3

Sestava: Petr – Robl, Pešl ml, Havelka; Myslík, Pešl st. – Burian, Křešnička, Voldřich; Gabauer, Hrach

 

Utkání z pohledu Petra Křešničky:

     I my ovšem máme jednoho velmi neoblíbeného soupeře, jsou jím právě Vodňany. Všichni dobře víme, že pokud chceme v utkání s nimi uspět, musíme se dostat do vedení a to držet či nejlépe navyšovat po zbytek zápasu. Říkali jsme si to na podzim před prvním vzájemným zápasem a rychle jsme prohrávali 1:3. Tehdy jsme body zachránili neskutečnou kanonádou ve 3. třetině. Řekli jsme si to i tentokrát a chtěli se podobného průběhu vyvarovat, ale když neproměníme hned v úvodu utkání čtyřikrát v řadě situaci 2 na 1, těžko můžeme očekávat snadné vítězství. Hráči Sokola nám doslova udělili lekci z produktivity. V podstatě z ničeho se dostali do vedení 2:1, ve 2. třetině přidali další gól a bylo zcela zřejmé, že vydolovat body z tohohle zápasu bude nesmírně těžké. Naštěstí se opět upnuli k udržení výsledku příliš brzy. I přes to, že naše hra postrádala lehkost a připomínala spíše těžkotonážní dobývání branky soupeře, podařilo se nám dvěma rychlými brankami skóre utkání dorovnat. Na víc už bohužel nebyly síly, získaný bod však může být v konečném zúčtování ještě velmi cenný.

 

Celkové shrnutí:

     Není v sezóně mnoho zápasů, kdy si můžeme skutečně v klidu a pohodě zahrát, vyzkoušet si kombinace, přesilovky apod. Bohužel, když už takový zápas přijde (pozn. zápas se Soběslaví), místo zmiňovaného se neustále zabýváme vším možným okolo – přihráváním pádů, výroky sudích atd., což nás ve výsledku natolik odvádí od soustředění na hru samotnou, že místo toho, abychom odcházeli do šatny s dobrým pocitem z vítězství, je na většině hráčů vidět spíše rozporuplná nálada. S čím také nejsem moc spokojen, je nasazení a chuť se porvat o výsledek u některých hráčů, což nám ukázalo druhé utkání. Naše vystoupení na „domácí půdě“ v Kašperských Horách bylo průměrné, celkově zapadající do nepříliš přesvědčivých výkonů po Novém roce.

 

     Co se týče situace na čele tabulky, tak ta se před závěrečnými dvěma koly dost vyjasnila. O první místo si to na dálku rozdá zřejmě už jen táborské béčko s béčkem českobudějovických Štírů. Naše šance na 1. či 2. místo už je jen čistě teoretická a budeme se spíše soustředit na to, abychom uhájili bronzový stupínek. K tomu nám stačí skutečně málo, uhrát v posledních dvou zápasech dva body za předpokladu, že dotírající Soběslav oba své zápasy vyhraje. Jakékoliv zaváhání soběslavského týmu nám zajistí konečné 3. místo v soutěži, což budeme s odstupem času jistě hodnotit jako úspěch.

 

     Závěrečná utkání sezóny nás čekají 15. dubna v Písku, kde se střetneme s béčkem domácích a béčkem jindřichohradeckého Slovanu, kterému máme co oplácet. Držte nám palce, aby se nám výsledkově dařilo tak, že jako nováček soutěže dosáhneme na bednu. Děkujeme! 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/brezen/florbal_kasperky/{/gallery}

 


{jcomments off}