Dny zdraví

Dny zdraví se letos věnují tělu i duši, nezapomínáme ani na zármutek

 

Také letos v dubnu je pro všechny zájemce připraven nabitý program cyklu Dny zdraví. Ve středu 5.4. se odehrají tři akce, na jejichž přípravě spolupracovali Zdravé město Prachatice, Český červený kříž Prachatice a partneři z řad podnikatelského sektoru. Všechny akce jsou přístupné zdarma.

 

Dopoledne od 9 do 12 hodin proběhne v Radničním sále seminář „Jak se vyrovnat se ztrátou blízké osoby“ s poradkyní pro pozůstalé Magdou Kümmelovou. Je určen rodinným příslušníkům, sociálním pracovníkům a všem, kteří si pokládají podobné otázky: Jak mluvit s někým, komu zemřel někdo blízký? Jak mu pomoci? Co říkat a neříkat? O čem mluvit s nevyléčitelně nemocnými a jejich blízkými? Pohřeb – ano či ne? Jak prožívají děti úmrtí v rodině? Máme vzít děti na pohřeb dědečka?

 

Od 13 hodin tamtéž následuje seminář s terapeutkou Ivanou Bečvářovou, kde se zaměříme na konflikt, trému, stres všedního dne a jak je zvládat. Přiblížíme si příčiny duševního vyčerpání, stresory, syndrom vyhoření a jeho psychosomatické projevy. Zjistíme, jak předcházet konfliktům a zvládat náročné životní situace pomocí rituálů a terapií. Čeká nás také autogenní trénink, meditace, jednoduchá relaxační cvičení a reflexe.

 

V podvečer od 18 hodin potěšíme také svá těla během cvičení SM systém, a to s Ivou Diepoldovou ve Studiu ProFit.

 

Zuzana Pelikánová, Marie Peřinková

 

plakat{jcomments off}