Ski klub Šumava na finále OPA Seefeld

Barbora Havlíčková skvěle šestá na finále OPA v Seefeldu

 

Tirolský Seefeld byl o uplynulém víkendu hostitelem letošního finále Kontinentálního poháru OPA v běhu na lyžích. Nádherný areál nedaleko Innsbruku prochází výraznou modernizací a v roce 2019 bude hostit mistrovství světa v klasickém lyžování.

 

Fischer Ski klub Šumava Vimperk a Českou republiku v něm zastupovali tři závodníci v juniorských kategoriích. Barbora Havlíčková, Tomáš Kalivoda a Jiří Mánek se zúčastnili všech tří závodů a zejména Barča si vedla výtečně. Po dobrém výkonu v pátečním prologu (16.místo) odjela v sobotu výbornou klasiku na 5km (8.místo) – jako jedna z mála českých závodníků se vyrovnala s těžkými podmínkami i tratí – a doslova excelovala v nedělní stíhačce na 10km volně. V tomto finále celé minitour se pátým nejlepším časem dne probojovala až na pódiové šesté místo v celkovém pořadí. Perfektní výsledek a velká gratulace. Kluci neudrželi nadějné pozice z pátečního prologu. Tomáš tam dokonce pronikl 7.místem do top ten, Jirka obsadil pěkné 28.místo z 57 startujících. Nicméně sobotní klasiku hoši v těžkých podmínkách takzvaně zazdili! Tím se propadli startovním polem a “vysloužili” si pro nedělní stíhačku pozice v závěru startovního pole. Za nedělní bojovný výkon na 15km skate si rozhodně zaslouží pochvalu, nicméně na velký posun vpřed už to nebylo.

 

Následující víkend nás čekají poslední závody MČR a ČP na Horních Mísečkách a pak již budeme moci naší další úspěšnou sezónu pomalu zakončit.

 

Zbyněk Pavlásek – trenér SG a SCM Vimperk

Foto – Jiří Havlíček 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/brezen/ski_klub/{/gallery}

 

{jcomments off}