Policejní týden souhrnem

Loupežné přepadení Vimperk

16.3.2017

     Tři pachatelé dnes v nočních hodinách fyzicky napadli a poté okradli jednoho muže, ten skončil v nemocnici.

Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu loupeže. Tři dosud neustanovení pachatelé dnes na parkovišti za Hotelem Anna, v ulici Kaplířova ve Vimperku, v době od 01:00 do 01:40 hodin, nejméně jedním úderem do hlavy, fyzicky napadli jednoho muže a následně mu z kapsy odcizili peněženku, ve které se nacházely osobní doklady a finanční hotovost v řádech několika stovek korun. Poškozený byl po útoku hospitalizován s přesně nezjištěným zraněním hlavy v nemocnici.

Prachatičtí kriminalisté žádají případné svědky této události o informace, které jim můžete poskytnout na tísňové lince 158 nebo osobně na nejbližší policejní stanici. Děkujeme.

 

Neoprávněné užívání cizí věci Vimperk

16.3.2017

     Muž bez řidičského oprávnění řídil cizí vůz, měl v dechu téměř 3 promile alkoholu a navíc naboural další vozidlo.

Dopravní policisté sdělili podezření 30letému muži z Prachaticka z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Podezřelý v neděli odpoledne řídil osobní vozidlo VW Golf, se kterým v ulici Mírová ve Vimperku narazil do zaparkovaného vozidla Renault. Z místa nehody ujel. Policisté vozidlo nalezli v obci Nové Hutě. Zjistili, že jeho majitel vozidlo neřídil. Vzápětí se policistům podařilo vypátrat řidiče vozidla Golf. Jeho lustrací zjistili, že nevlastní ani řidičské oprávnění, navíc mu orientační dechovou zkouškou naměřili téměř 3 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle Renault je odhadem 20 000 korun a na vozidle Golf zhruba 10 000 korun. Podezřelého nyní dopravní policisté prověřují formou zkráceného přípravného řízení, proto se bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

Vloupání do kancelářské budovy Čkyně

16.3.2017

     Pachatel prohledal kanceláře a zmocnil se finanční hotovosti z trezoru, čímž poškozené firmě způsobil škodu za více jak 160 000 korun.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů poškození cizí věci a krádeže. Dosud neznámý pachatel se z úterý na středu vloupal do kancelářské budovy jedné firmy v obci Čkyně. Následně prohledal několik kanceláří a zmocnil se finanční hotovosti z trezoru. Poškozené společnosti tak poškozením zařízení a krádeží způsobil škodu za více jak 160 000 korun. Kriminalistický technik provedl ohledání místa činu a nyní na případu intenzivně pracují vimperští policisté společně s prachatickými kriminalisty.

 

Řídil pod vlivem Vimperk

14.3.2017

     Dopolední jízda skončila pro řidiče zadržením řidičského oprávnění, nyní míří k soudu.

Vimperští policisté sdělili 46letému cizinci podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelého řidiče osobního vozidla Citroen kontrolovali vimperští policisté o půl desáté dopoledne na místní komunikaci, v ulici Sušická ve Vimperku. Následným odborným měřením u řidiče zjistili přes jedno a půl promile alkoholu v dechu. Řidič vzápětí přišel o řidičský průkaz a nyní ho čeká projednání u soudu, kde mu v případě prokázání viny hrozí, kromě zákazu činnosti a peněžitého trestu, také trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Vloupání do kůlny Vimperk

14.3.2017

     Pachatel odtud odcizil dětské jízdní kolo a dětské boty.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se ze soboty na neděli vloupal do dřevěné kůlny, stojící na volně přístupném pozemku u domu ve Vimperku. Z kůlny následně odcizil dětské jízdní kolo značky Olpran a několik párů starších dětských bot, čímž majiteli způsobil škodu za necelé 2 000 korun. Vimperští policisté provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.  

 

Zdroj:PČR 

 

{jcomments off}