mpilustr

Sebevraždu spáchat nechtěl

Městská policie VImperk

Únor městské policie ve Vimperku rozhodně neměl, byť jde o měsíc s nejkratším počtem dnů, nejnižší statistiky řešených případů. Týdně řešili strážníci kolem 60 nahlášených či zjištěných skutečností – některé na místě, jiné si vyžádaly spolupráci s kolegy ze státní policie, ty složitější nejsou uzavřené dosud. Ve spektru řešených případů byly nejčastěji evidovány přestupky v dopravě, proti veřejnému pořádku, strážníci asistovali při odklízení následků silného větru, řešili sousedské spory i údajné domácí násilí.

 

Vybráno z únorové činnosti:

Probourával si cestu ven – 8. února byl nahlášeno strážníkům úmyslné poškozování zaparkovaných vozidel v prostoru u obchodu Detva. V podvečer se zde řidič pokoušel odjet a přitom postupně naboural několik aut. Po příjezdu na místo hlídka již povedeného řidiče namístě nenašla, našla ale dva svědky události, kteří později vysvětlovali případ policistům, jimž strážníci případ předali.

 

 

Ustlal si na mezi – patrně dostatečné teplo se zdálo muži, která si 11. února krátce před jednou hodinou ranní „ustlal“ na mezi u ZUŠ. Hlídka oznámení o ležícím muži prověřila okamžitě a na místě skutečně našla mladíka, který zde navzdory nízkým teplotám spokojeně spal. Pravděpodobně vyšší hladina alkoholu v krvi ho „ukolébala“. Strážníkům se nicméně podařilo ho vzbudit a probrat do té míry, že byl schopen odejít domů.

 

 

Opakovaně pod vlivem drog – Strážníkům i policistům již dobře známý místní občan se v únoru „vyznamenal“ hned několikrát:

– 16. února se pod vlivem drog potuloval v obchodě Lidl, odkud ho hlídka později, po ohlášení vedoucí prodejny, vykázala

– 20. února se až do Lidlu nedostal – tentokrát na telefonické oznámení ženy přijela hlídka strážníků před prodejnu, kde už na parkovišti narazila na ‘starého známého’ – opět zjevně od vlivem drog. Pro jistotu jej strážníci doprovodili z parkoviště.

– 23. února se tento výtečník setkal se strážníky znovu hned dvakrát, to když jej krátce po poledni na oznámení našli na autobusovém nádraží, kdy měl u sebe plechovku s toluenem. Před strážníky plechovku s omamnou látkou zahodil a z nádraží se urychleně vzdálil; o jeho pohybu ale měli informace rychle – jen o necelé dvě hodiny později v prostorách obytného domu, jehož nájemník zavolal na služebnu MP. Tentokrát se podezřelému výtečníkovi zdálo, že toluen je z plechovky cítit málo, začal jej tedy rozlévat po domě. Když rozlil co měl, z domu odešel neznámo kam, strážníci už jej na místě nenašli.

 

 

Zraněný a opilý v křoví – 23. února krátce po půl druhé odpoledne přijali strážníci oznámení o muži, který měl ležet v křoví v ul. Sklářská. Vydali se na místo a zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě a v křoví skutečně našla místního muže – viditelně zraněného a evidentně opilého. Hlídka přivolala zdravotnickou záchrannou službu a poskytovala muži první pomoc a dohled až do doby jejího příjezdu. Zdravotníci si muže převzali a odvezli do vimperské nemocnice k podrobnějšímu vyšetření.

 

 

Sebevraždu spáchat nechtěl – obavy o zdraví a život bývalého přítele své dcery vyjádřila žena, která zavolala na služebnu MP a oznámila podezření, že si muž po rozchodu s její dcerou patrně chce fyzicky ublížit. Hlídka MP se urychleně vydala na místo a před uvedeným domem našla dotyčného muže v poklidu venčit psa. Na vysvětlenou upřesnil, že mezi ním a matkou jeho teď už bývalé přítelkyně, došlo k nedorozumění – pouze jí sdělil, že z bytu odchází a vrací se zpět ke svým rodičům.

 

 

Vyřádil se fixem na autech – 26. února kolem půl osmé ráno neměli řidiči, parkující v ul. Palackého radostný start do dne. Někteří z nich zjistili, že kdosi počmáral jejich auta černým fixem. Nápis ‘Slieper’ napsaný černou fixou se „skvěl“ na osmi autech. Možná takto provedené sebevyjádření autora neuspokojilo a proto se v ulici Sušická, na parkovišti u ZŠ Smetanova, vyřádil na dalším voze ještě fyzicky – rozbil u něj okno. Na místech zjištěné trestné činnosti byla pořízena fotodokumentace a záležitost byla předána policistům z OO P ČR Vimperk.

 

 

-mp, red-

 

{jcomments off}