beraneknovejsi

Karel Beránek ”Můj názor”

Můj názor

 

      Dlouholetý kamarád a několik volebních období také zastupitel předpověděl, že místostarostu, pana Caise, odvolají z funkce. Pokusím se ocitovat, jak to řekl po návštěvě jednoho z prvních zastupitelstev tohoto volebního období: „Budou se ho chtít zbavit, protože podniká a je úspěšný. Karle, víš moc dobře, že v Čechách se úspěch neodpouští. Najdou si jakoukoli záminku, ale ten hlavní důvod bude závist. Je bohatý, mladý a sám sobě pánem.“ Vzpomněl jsem si na tento náš rozhovor v pondělí po skončení zastupitelstva. Přece jen zkušenosti s místními poměry u mého kamaráda se ukázaly jako skvělé. Co ještě dodat. Rozhovor pokračoval a další myšlenka se ukázala také jako správná: „Někdo z vaší současné koalice podlehne vábení sirén a ruku pro odvolání zvedne. Naslibují mu hory doly, a až ho nebudou potřebovat, tak mu namydlí schody.“ Jakou má můj kamarád pravdu, až z toho mrazí v zádech. Zároveň mě varoval, na koho si dát pozor. Kdo se dělá hezkým, mluví sladce, až se člověk málem přilepí, až se mu to bude hodit, před ostatními tě škaredě shodí. Zkušenosti se zkrátka poznají. Ze vzniklé situace nemám žádnou radost. 

Nejsem masochista, abych se radoval, že ambice a nesoudnost zvítězily. Od pondělí tedy vznikla nová koalice. Bude tedy teď na ní, aby ukázala, jak správně řídit město. Kritizovala vše, má tedy teď šanci. Můj náhled na celou věc je, že odvolání pana Caise je jen prvním bodem. Druhý je zbavit se také paní starostky. Klín už byl zaražen, stálým okopáváním kotníků odpadla jedna noha. Teď ještě nasadit do hnízda „na radnici“ kukačku a vypudit paní starostku.

Budou tedy na zastupitelstvu pokračovat rétorické hodiny, účetní školení, dělání z těch nechápavých zastupitelů hlupáky a tupce. Občan se už ani nebude divit. V dalších volbách, příští rok na podzim, si pak vezme velké koště (hlasy) a celé zastupitelstvo vymete.

Je ovšem důležité si opakovat, kdo tohle vlastně způsobil. Lidská paměť je krátká, ale připomínat si je nutnost.

 

Karel Beránek

 

POZVÁNKA

 

     V pátek 10. března bude na budově staré radnice vyvěšena tibetská vlajka. Rozhodlo tak zastupitelstvo většinou hlasů. Pokud máte rádi svobodu a podporujete lidi, kterým je hrubým způsobem upírána čínskou vládou, přijďte si připomenout oběti ozbrojené agrese z roku 1959. Já určitě přijdu mezi 12.-13. hodinou.

 

 

fbt tibetan national flag 01

 

{jcomments off}