Turnaj čtyř můstků v prší

V dnešní uspěchané době si i dospělí umí najít čas na zábavu a společně si zahrát karty – prší. Jedná se vlastně o volnočasovou aktivitu, při které je důležitá samozřejmě šťastná ruka, štěstí, ale především je to hra, hodně adrenalinu, smíchu, ale také nadávání. Nechybí zábava, napětí, něco málo alkoholu a především radost ze setkání se známými lidmi.

 

DSC 0004

 

Turnaj v prší se ve Štítkově datuje od roku 2000, kdy tehdejší starosta obce František Scherer zahájil karetní turnaj v prší. V roce 2003 se zde hrál karetní turnaj jako Memoriál Františka Linhy, tehdejšího zdatného hráče prší. Ve Svaté Maří se turnaj začal hrát od roku 2004, v roce 2009 pak se přidala i obec Bohumilice a obec Bošice. V každé obci se turnaj hrál samostatně. Postupem času jednotliví pořadatelé došli k závěru, že by se výsledky z jednotlivých turnajů mohly sčítat a při posledním čtvrtém utkání by se vyhlásil celkový vítěz. Tak vlastně tento turnaj získal název Turnaj čtyř můstků.

 

DSC 0011

 

 

V obci Bošice se v sobotu 4. 3. 2017 konal 5. ročník Turnaje čtyř můstků v prší. Nad tímto turnajem mají patronát obce Svatá Maří, Bohumilice a Bošice. Hráči hrají prší 10 kol vždy na 3 sirky podle předem připraveného rozlosování. Nad hladkým průběhem hry, na zapisování a vyhlašování výsledků bdí hlavní rozhodčí Lenka Křížová. Po skončení jednotlivých kol jsou spočítány body, každý hráč obdrží malý dárek. Ani poslední hráč neodejde s prázdnou – dostává papírové kapesníky a diplom za 1. místo od konce.

 

DSC 0092

 

V obci Bošice probíhá vždy poslední kolo, zde jsou výsledky vyhlášeny jak pro čtvrté kolo, tak zde probíhá vyhlášení celkového umístění. Všichni účastníci Turnaje čtyř můstků obdrží od hlavního rozhodčího pamětní list, který jim vždy připomene příjemně strávené chvíle nad hrou.

 

DSC 0046

 

Vítězové v jednotlivých kolech letošního ročníku:

Štítkov 3. 12. 2016 (17. ročník)– Škopek Milan (Svatá Maří)

Bohumilice 7. 1. 2016 (8. ročník) – Bláha Milan (Bohumilice)

Svatá Maří 11. 2. 2017 (13. ročník) – Švarc Jan (Budilov)

Bošice 4. 3. 2017 (8. ročník) – Hošková Lenka (Vimperk)

 

Celkoví vítězové 5. ročníku Turnaje čtyř můstků:

1. místo – Karel Malík (Štítkov)

2. místo – Milan Bláha (Bohumilice)

3. místo – Imrich Pinke (Bphumilice)

 

 

foto:Zdeněk Formánek 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/brezen/bosice_karty/{/gallery}