martanova

Zastupitelé odvolali místostarostu

Zastupitelé odvolali místostarostu

 

     Vimperský místostarosta Jiří Cais (ODS) byl odvolán ze své funkce rozhodnutím zastupitelů dne 27. 2. 2017. Odvolání místostarosty navrhla zastupitelka Iveta Preslová (JIH 2012). Ve zdůvodnění, o nějž byla požádána zastupitelem Petrem Bednarčíkem (ČSSD), uvedla, že jde především o nekompetentnost místostarosty plnit základní úkoly a o jeho celkové arogantní jednání vůči ostatním zastupitelům. „Pro mě nejste kompetentním člověkem,“dodala na adresu místostarosty. Opoziční zastupitelé si potom vyžádali desetiminutovou přestávku, po níž pro odvolání hlasovalo devět zastupitelů, pět bylo proti, dva se zdrželi a jeden chyběl.

 

     Úkoly místostarosty až do volby jeho nástupce na příštím zasedání zastupitelstva, které je plánováno na 3. dubna, převezme starostka a Rada města Vimperk.

 

„O odvolání místostarosty bylo hlasováno již opakovaně, tentokrát se pro ně vyjádřilo devět zastupitelů,“ říká Jaroslava Martanová (SNK-ED), starostka města Vimperk. „Tato pozice není jednoduchá a vyžaduje získání zkušeností i čas na poznání chodu úřadu a správy věcí veřejných. Přes to, co bylo řečeno na jednání zastupitelstva, dnes již bývalý místostarosta odvedl velký kus práce pro město na významných dokumentech a projektech a za to mu patří mé poděkování.“

 

Město Vimperk

 

{jcomments off}