policie

Žena bloudila po lese

Žena bloudila po lese

 

Prachatice – Zadov – Včerejší pátrací akce měla naštěstí dobrý konec. 

 

   Včera po devatenácté hodině oznámila recepční jednoho hotelu na Zadově, že jejich host pohřešuje svou ženu, oba cizinci. Pohřešovaná měla z hotelu odejít už v poledne, a to bez mobilního telefonu. Ihned se rozběhla pátrací akce, do které se zapojili vimperští a hornovltavičtí policisté, policejní psovod a členové horské služby na čtyřkolkách a skútru, do akce byl připraven vzlétnout také vrtulník s termovizí, který nakonec nebyl potřeba. Vyčerpané a prochladlé ženě se totiž naštěstí podařilo před dvaadvacátou hodinou najít cestu zpět do hotelu.

 

Policisté proto opět připomínají všem občanům, kteří se rozhodnou pro jakýkoliv druh turistiky, aby si s sebou vzali mobilní telefon pro případ přivolání pomoci a hlavně, aby nezapomněli o své cestě říct někomu známému.

 

Vloupání do lesního stroje

 

Prachatice – Vlachovo Březí – Pachatel z Harvestoru odcizil naftu a příslušenství za nejméně 36 000 korun. 

 

     Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a poškození cizí věci. Podezřelý se během středy až neděle vloupal do pracovního stroje Harvestor, který byl zaparkovaný v lese, v katastru obce Vlachovo Březí, část Dachov. Z lesního stroje následně odcizil hydraulickou hadici, elektrickou maznici, olejové kartušové spreje a dále se vloupal do palivové nádrže, ze které odcizil 100 litrů motorové nafty.

Poškozenému tak vznikla škoda za nejméně 36 000 korun. Prachatičtí policisté provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Zdroj: PČR

 

{jcomments off}