Aktualizováno – HC Vimperk – OLH Spartak Soběslav 6:5sn

V DŮLEŽITÉM UTKÁNÍ SE SOBĚSLAVÍ ZÍSKALI DOMÁCÍ DVA

BODY

 

18. kolo KLM

neděle 5.2.2017 17:00, ZS Vimperk

 

HC VImperk – OLH Spartak Soběslav 6:5sn (2:1,0:1,3:3-1:0)  

Góly a nahrávky: 8. Paule (Korous, Tupý), 13. J. Předota (Binder), 52. Binder (J. Předota), 54. Tupý (M. Janda), 56. Korous (J. Sitter), rozh. nájezd J. Předota – 20. Hák (Žákovský), 27. Žákovský (Hraňo, Hák), 47. Hraňo (Žákovský, Rybák), 58. Hraňo (Žákovský), 59. Hraňo (Žákovský, Hák).

 

Rozhodčí: D. Čáp – R. Sýkora, Deim

Vyloučení: 3:11, navíc Zajíc (Soběslav) 5 minut + do konce, M. Kučera (Soběslav) do konce.

Využití:

Diváků: 350

 

Vimperk: Podskalský – Tupý, R. Sitter, J. Sitter, J. Předota, Kačmár – Binder, M. Janda, Paule, Jiří Lang, Korous, P. Novotný, Samohejl, Jan Bárta, Krejsa. Trenér Pavel Předota.

 

Soběslav: J. Dvořák – Rybák, M. Karpíšek, L. Karpíšek, Sládek, Smíšek, Prokůpek – Hák, Žákovský, Hraňo, Perník, Píha, M. Kučera, Pavlík, Máca, Zajíc. Trenéři Vladimír Máca, Vlastimil Červenka a Vladimír Drachovský.

 

Dva dny po páteční dohrávce v Českém Krumlově čekalo vimperské hokejisty velice důležité domácí utkání proti Soběslavi. V přímém souboji o postupovou osmičku pro playoff potřebovali domácí nutně bodovat. Na svého soupeře na sedmé pozici ztráceli před utkáním sedm bodů. Vimperští mohli do nedělního utkání nasadit čerstvou posilu Ervína Bindera, který přišel na hostování ze Strakonic. Domácí byli v první třetině lepším týmem a vypracovali si dvoubrankové vedení díky trefám Pauleho a Předoty. Hostům se však podařilo snížit několik vteřin před první přestávkou na 2:1.

 

Ve druhé části Soběslav srovnala s domácími krok a trefou z 27. minuty také skóre.

 

Třetí třetina přinesla očekávané drama. Hosté se ve 47. minutě dostali poprvé v utkání do vedení, ale Vimperk třemi brankami (střelci Binder, Tupý a Korous) v rozmezí čtyř minut otočil skóre na 5:3. Závěr zápasu však domácí takticky vůbec nezvládli a umožnili Soběslavi srovnat na 5:5.V samostatných nájezdech pak domácí vybojovali bod navíc.

 

Komentáře trenérů pro jchokej.cz: „Na výkonu se projevila netrénovanost i únava z dohrávky proti Krumlovu.Remíza po šedesáti minutách byla spravedlivá, přálo nám větší štěstí v koncovce,“ řekl kouč vítězů Pavel Předota. „Začali jsme ospale, ale zvedli jsme se herně i bruslařsky. Kvůli vyloučením jsme dohrávali na dvě pětky, ale kluci jsou na tom dobře fyzicky a nesložili zbraně ani za stavu 3:5. Patří jim velký dík za bojovnost,“ uvedl Vlastimil Červenka ze střídačky poražených.

 

Vimperk se ziskem dvou bodů přiblížil jedenácté Telči, na níž ztrácí jeden bod. O tři, respektive čtyři body více má dvojice Radomyšl – Humpolec, která si odložila vzájemný zápas na pátek 10.2. Osmé místo drží Soběslav, která má stejně jako Žirovnice 24 bodů. Vimperští mají vše ve svých rukou. V neděli 12.2. hrají “venkovní” na Hluboké, která je na domácím specifickém kluzišti velice silná a momentálně ji patří 5. místo. Poté je čekají utkání s Táborem B, dohrávka ve Veselí nad Lužnicí a v závěru dvě klíčová utkání, nejprve v Radomyšli a základní část zakončí v neděli 5. března domácím soubojem s Humpolcem.

 

Foto:Zdeněk Formánek 

 

    {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/unor/hokej_muzi_vimperk_sobeslav/{/gallery}