Fischer Ski klubu Šumava se na MČR dařilo

Ve dnech 13. – 15. 1. 2017 se závodníci Fischer Ski klubu Šumava – studenti SG Vimperk zúčastnili MČR dorostu, juniorů a dospělých v běhu na lyžích, které se konalo ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě. Barbora Havlíčková a Tomáš Kalivoda jsou dvojnásobní mistři republiky !

 

Vimperská výprava čítala přes 20 závodníků od dorostenců po juniory a dospělé. První závodní den na naše závodníky čekal sprint volnou technikou. Našim závodníků se dařilo výborně.

 

Pro titul si v mladších dorostencích dojel Ondra Mánek. Velice povedený závod zajel Honza Hojdekr, který v kategorii mladších dorostenců obsadil 6. místo. Šimon Pavlásek obsadil 11. místo a Honza Sáska 35. místo.

 

V kategorii starších dorostenek si pro titul dojela Barbora Havlíčková následovaná oddílovou kolegyní Terezou Řezníkovou, která získala ve finále bronzovou medaili. Dále se v této kategorii umístila na 16. místě Adéla Nováková, 21. místě Tereza Sásková.

 

Ve starším dorostu si pro bronzovou medaili dojel Matyáš Albrecht. Na 15. místě skončil Samuel Jirouš, 20. místo obsadil Josef Tischler, 28. místo Ondřej Holoubek, 29. místo Matěj Vachuta, 33. místo Jakub Švejda.

 

V juniorkách se 16. místě umístila Tereza Vostradovská. V juniorech vybojoval výborným výkonem bronzovou medaili Tomáš Kalivoda, 5. místo obsadil Jiří Mánek a na 18. místě skončil David Novák.

 

V kategorii žen se umístila na 10. místě Kateřina Mondlová.

 

 

Druhý závodní den se jel individuální závod klasickou technikou. Závod se jel za hustého sněžení, ale naši závodníci si s těmito podmínkami poradili.

 

 

Mladší dorostenci závodili na 7,5 km trati, kde si nejlépe vedl Šimon Pavlásek na 15. místě, 25. místo obsadil Honza Sáska a na 29. místě se umístil Honza Hojdekr.

 

V závodu starších dorostenek na 5 km klasicky s jasnou převahou zvítězila Barbora Havlíčková, na druhém místě se umístila výborným výkonem Tereza Řezníková. Ani ostatní děvčata se neztratila, 5. místo Tereza Sásková, 14. místo Adéla Nováková.

 

Starší dorostenci se utkali a trati 10 km. Nejlépe si vedl Samuel Jirouš, který skončil na 5. místě, na 17. místě Jakub Švejda, 22. skončil František Honsa, 23. Ondřej Holoubek, 27. Matěj Vachuta a 28. Josef Tischler.

 

V juniorkách na trati 5 km obsadila 11. místo Tereza Vostradovská.

 

V juniorech na 10 km klasicky zvítězil Tomáš Kalivoda a na stupních vítězů ho doplnil Jiří Mánek, který si dojel pro bronzovou medaili. David Novák skončil na 11. místě.

 

V kategorii žen skončila Kateřina Mondlová na 14. místě.

 

Poslední závodní den se jel závod volně s hromadným startem. V kategorii mladších dorostenců na 5 km volně zajel výborný závod Šimon Pavlásek a dojel si pro bronzovou medaili. Na 20. místě skončil Honza Hojdekr a na 24. místě Honza Sáska.

 

Ve starších dorostenkách na 5 km volně si pro svoji třetí zlatou medaili dojela Barbora Havlíčková. Za Bárou finišovala na druhém místě Tereza Řezníková. I pro Terezu to byla třetí víkendová medaile. Na 13. místě se umístila Adéla Nováková a na 15. místě Tereza Sásková.

 

Starší dorost se vydal na trať 6,6 km volně. Nejlépe si zde vedl Samuel Jirouš, který dojel na 7. místě, 14. místo Jakub Švejda, 16. místo Matyáš Albrecht, 21. místo Honsa František, 22. místo Josef Tischler, 36. místo Matěj Vachuta, 38. místo Ondřej Holoubek.

 

V juniorech zajel výborný závod Tomáš Kalivoda, který na trati 10 km volně zvítězil. I pro něj to byla třetí víkendová medaile. Jiří Mánek finišoval na 6. místě a David Novák finišoval na 10. místě.

 

V kategorii žen skončila Kateřina Mondlová na 10. místě.

 

 

Barča Havlíčková a Tomáš Kalivoda z našeno klubu si svými výkony nejen na MČR v Novém Městě na Moravě zajistili nominaci na mistovství světa juniorů v běhu na lyžích, které se bude konat na přelomu ledna a února v americkém Park City!

 

Nominace bohužel o vlásek unikla Jirkovi Mánkovi , který je bohužel prvním náhradníkem české reprezentace na tuto akci. V kategorii dorostu bude náš klub reprezentovat Tereza Řezníková na Evropském olympijském festivalu EYOF 2017 v tureckém Erzurumu. Budeme všem držet palečky.

 

Další závody MČR čeká vimperský dorost 28. – 29. 1. 2017 na skoro domácím Zadově. Jakub Mondl a Zbyněk Pavlásek, Fischer Ski klub Šumava Vimperk 

 

zdroj:Fischer Ski klubu Šumava

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/leden/ski_klub/{/gallery}