Memoriál Jarky Landové

Memoriál Jarky Landové

 

     Vimperské gymnastky uspořádaly 26. listopadu 2016 v tělocvičně II.ZŠ Smetanova, letos již desátý ročník, soutěž ve sportovní gymnastice „Memoriál Jarky Landové“. Uctít památku skvělé trenérky gymnastiky přijelo nejen 133 soutěžících, (z Vimperka, Boršova,Vodňan, Prachatic a Strunkovic nad Blanicí a Písku), ale také celá blízká rodina Jarmily Landové, která přivezla dětem spoustu krásných cen.

P1090429

   

     Zahájení závodu se ujala Silvie Chalupná a paní starostka Ing. J.Martanová, které věnovaly památce J.Landové a nám všem pár krásných slov.

 

     Závodní kategorie byly rozděleny opět podle věku a výkonnosti cvičenců. Jako první začaly cvičit děti z mateřské školky a první třídy a to pouze na akrobacii a přeskoku. S gymnastikou teprve začínají a bylo by pro ně tedy velmi náročné závodit v gymnastickém trojboji – akrobacie, přeskok, lavička/kladina (chlapci kruhy), jako ostatní. Všichni se v průběhu závodu snažili podávat co nejlepší výkony. Občas se něco nepovedlo, (padalo se z lavičky a z kladiny), nebo se něco v sestavách zapomnělo a mělo to velký vliv na konečnou známku, ale skvělá atmosféra, fandění rodičů, kamarádů a potlesk diváků vynahradilo zklamání.

 

     Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo ve dvou etapách, (MŠ až 4.tř. byli vyhlášeni dříve), vzhledem k velkému počtu malých gymnastek a gymnastů, pro které by bylo čekání na konec celého závodu velice dlouhé. Každý soutěžící obdržel diplom, bezvadné věcné ceny a pamětní medaili. Vítězové získali navíc krásné poháry. Rozhodčí a trenéři si na památku odnesli také věcnou cenu a také pamětní medaili. Všem našim zúčastněným děkuji za skvělou reprezentaci.

 

     Poděkování patří městu Vimperk za poskytnutí finančních prostředků na nákup pamětních medailí a MěKS za ozvučení závodu. ZŠ Smetanova děkuji za zapůjčení tělocvičny,oddílu SG za zapůjčení gymnastického nářadí.Velké díky také patří trenérkám,rodičům a bývalým svěřenkám za pomoc při organizaci závodu.

 

Hana Košnarová

 

Umístění vimperských:

Mš: 4.Lešková Kateřina,6. Hermanová Michaela,7.Drabešová Barbora,Mš-předškolka:11.Růžičková Valentýna,12.Záleská Eliška, 2.tř: 3.Hermannová Lucie, 10. Kutheilová Lucie 3.tř.:13.Hadová Tereza,13.Vozobulová Iva 4.tř.: 1.Květoňová Tereza,3.Hermanová Tereza 4. Klasová Viktorie, 5.tř: 1. Slancová Zuzana, 6.tř.: 2. Kostková Simona,

Přípravka: 1.Kotrlíková Anna, 2.Venclíková Tereza, 3. OlléViktorie

Ml.žákyně: 1.Horová Kateřina,2. Ollé Ester,3. Košnarová Adriana,

Starší žákyně: 3. Pflannzerová Nella  

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/listopad/gymnastika/{/gallery}

 Foto: Zdeněk Formánek

{gallery}vimperk/2016/11_listopad/fotkymemoril{/gallery}

 

{jcomments off}