Bohatý program na advent

 Adventní trhy s bohatým programem budou na náměstí Svobody

 

     V sobotu 26. listopadu od 13 do 19 hodin ožije náměstí Svobody ve Vimperku adventními trhy. Připraveny tu budou stánky s vánoční tématikou, punč, bohatý výběr občerstvení i kulturní program, o který se postarají děti z místních základních a mateřských škol. Vrcholem bude společné hudební vystoupení vimperských seniorů a dětí z MŠ Klostermannova.

plakat advent 

     V 16.30 vyjde od ZŠ T. G. Masaryka zvonkový průvod a v 17 hodin se slavnostně rozsvítí vánoční strom na náměstí a výzdoba v celém městě. „V infocentru bude pro nejmenší připravena Ježíškova pošta. Návštěvníci trhů by určitě také neměli vynechat ochutnávku houbového kuby a palačinek, které tu budou připravovat děti z kroužku vaření pod vedením Radka Spurného a Štěpánky Havrdové,“ zve na zahájení adventu ve Vimperku Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu MěÚ Vimperk.

 

     Doprovodnou akcí vánočních trhů bude také vyhlášení projektu města Vimperk Zdobení vánočních stromečků školami. „S nápadem přišel poprvé před dvěma lety pan Jan Švehla ze Spolku historického šermu Berit. V letošním roce jsme stromky zakomponovali do dekorací kašen na náměstí a kolektivy zapojené do projektu měly možnost si vždy jeden ze stromků dle své vlastní fantazie ozdobit“ dodává Renata Lešková. Jak se tohoto úkolu děti zhostily, kdo nakonec rozsvítí vánoční strom a přiletí-li i letos anděl, to vše máte možnost zjistit,  pokud přijdete v sobotu odpoledne na náměstí.

 

Vánočním stromem města je letos zhruba čtyřicetiletá jedle, která byla přivezena z Boubské.   

 

Město Vimperk

(PR a propagace)

 

čerti

{jcomments off}