Akce hrad Kašperk

28. října 2016

 

     S blížícím se svátkem Dne vzniku Československa a zároveň s nachylujícím se koncem turistické sezony 2016 se hrad Kašperk připravuje na jednu z posledních akcí letošního roku. Letošní, opravdu podzimní, podzim sice přímo vybízí k tomu zůstat doma s teplým čajem, ale to by byla jistě škoda, když zde stále máme hrad Kašperk, který nabízí neobyčejné zážitky a překrásnou pošumavskou přírodu v každém ročním období a v každém počasí.

 

     Hrad Kašperk bude otevřen až do neděle 30. října. V pátek a neděli 28. a 29. 10. bude potom pro návštěvníky připraven doprovodný program.

 

Dobrudružná výprava do hradu pro děti (pátek a sobota – 28. a 29.). Premiéra Speciální prohlídky, během které si projdou autentické prostory hradu a vyzkouší si řadu aktivit, které jim přiblíží život ve středověku. Aktivity budou zaměřeny na výchovu mladých šlechticů a děti si tak vyzkouší, co všechno mladí šlechtici a šlechtičny musely zvládnout a umět v době statečných rytířů a urozených dam. Karel Ešner děti zavede děti na výpravu plnou historie a dobrodružství vždy v 11.00 a 13.30.Tuto netradiční prohlídku je nutno rezervovat na tel. čísle: 376 582 324!

 

Výcvik bojových koní a přirozená komunikace s nimi (pátek a sobota – 28. a 29.). Ke středověku a gotickému hradu také neodmyslitelně patří majestátní zvířata, která byla ve středověku nejen užitečnými pracovníky, ale také věrnými druhy. Barbora Růžičková ze skupiny Equites Gabreta na hradním nádvoří předvede, co všechno dokáže vzájemná spolupráce, porozumění a nezbytný respekt mezi koněm a člověkem. Nádherné koně a jejich výcvik se na nádvoří hradu Kašperk odehraje vždy v 12.30 a 15.00.

 

Prohlídka Život na hradě (pátek – neděle 28. – 30.). Chybět nemohou samozřejmě ani prohlídky hradu. Připraven bude prohlídkový okruh Život na hradě, který návštěvníky provede budovou purkrabství, hradním palácem a východní věží. Pokud počasí bude alespoň trochu nakloněno, nabídne páté patro věže ty nejkrásnější výhledy na podzimní šumavskou přírodu. Kromě jiného se na prohlídce Život na hradě dozvíte i něco o životě na středověkém hradě, i o tom, jak získáváme informace o minulosti, a uvidíte, co jste možná ještě neviděli a uslyšíte, co jste nejspíš ještě neslyšeli. Prohlídky se konají v předem určených časech: 10.45; 11.30; 12.15; 13.00; 13.45; 14.30; 15.15; 16.00.

 

     Hradní nádvoří bude ovšem volně přístupné a bude opatřeno občerstvením a to jak občerstvením k jídlu, tak občerstvením k pití. Kromě jídla se ale na nádvoří vyskytne i další program. Kromě koní to budou i další zajímavé aktivity jak pro děti tak i pro dospělé.

 

     Jedna z posledních příležitostí v tomto roce navštívit hrad Kašperk, kterou by neměl nikdo propásnout.

 

     V měsíci listopadu bude hrad ještě otevřen ve dnech 17. – 20. listopadu, kdy bude také připraven doprovodný program, kterým se symbolicky rozloučíme s letošní, velmi úspěšnou, turistickou sezonou 2016 i s rokem Karla IV., zakladatele našeho hradu. 

 

kašperk-page-0

 

{jcomments off}