Hasiči soutěžili ve vyprošťování osob

V pátek 14. září se v Prachaticích v prostoru Horního náměstí uskutečnila zajímavá hasičská soutěž. V krajském finále se zde střetla čtyřčlenná družstva Územních odborů Hasičských záchranných sborů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Sedm týmů jednotlivých okresů mělo řešit v časovém limitu dvaceti minut různé situace, které mohou nastat u dopravní nehod.

 

Byť šlo o nahrané situace, všichni pojali soutěžní zásah jako výjezd na opravdový signál. Jednotlivé profesionální hasičské sbory ukázaly perfektní profesionalitu, sehranost a odbornost. Bylo dobře, že se tohoto účastnili jako diváci žáci prachatických škol a přišlo i mnoho lidí z řad veřejnosti.

Součástí soutěže by i stánek BESIP a možná prohlídka vystavené hasičské techniky.

 

Soutěž vyhrál ÚO HZS Jindřichův Hradec, který tak bude reprezentovat Jihočechy na republikovém finále 22. září v Karlových Varech. druhé místo patří ÚO HZS Český Krumlov, bronz získal domácí ÚO HZS. 4. ÚO České Budějovice, 5. ÚO Tábor, 6. ÚO Písek, 7. ÚO Strakonice.

 

Ceny předávali první náměstek hejtmana Jihočeského kraje ing. František Štangl, starosta Prachatic ing. Martin Malý, starosta Vimperka ing. Bohumil Petrášek a za hasičský záchranný sbor náměstek krajského ředitele HZS plukovník Mgr. Zdeněk Kala.

 

pro sumava.eu: Ladislav BERAN

 

hasici (1)hasici (2)hasici (3)hasici (4)hasici (5)hasici (6)hasici (7)hasici (8)hasici (9)hasici (10)hasici (11)