Děti Outdoor Kids vyrazí v říjnu na soustředění

Jaro a léto bylo pro děti našeho oddílu ve znamení horských kol. Děti již dvacetičlenného klubu Outdoor Kids Čkyně vyrážely na cyklo výlety, ale absolvovaly také celý seriál závodů Jihočesko-Bavorského seriálu na horských kolech.

Během závodů nasbíraly i řadu medailí, které povzbudily celý oddíl. Kola jsme už pomalu pověsili na hřebíčky a začínáme běhat po svých. Běh v terénu, různé hry, sbírání hub, soutěže a horská turistika po šumavských tisícovkách, to je náplň podzimu.

Stejně jako léto, tak i podzim se vyznačuje řadou závodů. Většina z nich se uskuteční v září v přespolním běhu a účastní se jich všechny naše děti, které jsou ve věku od 4 do 12 let. I v běhu získáváme v silné konkurenci medaile a poháry, kterými si děti zdobí své pokojíčky.

Těší nás zájem rodičů i radost dětí z pohybu. Oddíl se rozrostl o nové děti a to je dobré znamení, že v oblasti Čkyňska je dobrý sportovní potenciál. Sdružujeme tak děti ze Čkyně, Záhoříčka, Horosedel, Dolan, Krušlova, Malenic, Bohumilic, ale i Volyně a hlásí se Vlachovo Březí.

Říjen bude ve znamení výletů na šumavské i bavorské tisícovky a zdoláme například Boubín a Černou horu nad Pramenem Vltavy, v Bavorsku pak Luzný a Siebensteinkopf nedaleko Bučiny. Protože se nám podařilo získat finanční prostředky z příhraničního programu Cíl 3, tak můžeme s dětmi vyrazit i na několika denní soustředění, kdy oddíl dětem hradí ubytování i stravu a ještě dostanou krásné tričko s čepicí.

Soustředění bude na Železné Rudě, kde navštívíme obě jezera, Černé i Čertovo a vyšlápneme si na nejvyšší kopec české i bavorské Šumavy – Velký Javor (1456m).

I pro nadcházející zimu pak máme pro děti připravené klubové vybavení na běžky a čeká nás řada výletů, ale i závodů. Nejvíce se o našich aktivitách dozvíte na www.cz-outdoorkids.eu, nebo na facebooku, kde je řada fotek.

Laďka Mánková, předseda klubu